Передплата 2024 ВЗ

У В’єтнамі відмовляються від традиційного делікатесу

У місті Хоян вирішили заборонити торгівлю м'ясом собак і котів

За інформацією сингапурського телеканалу CNA, влада в'єтнамського портового міста Хоян оголосила про поступове припинення торгівлі м'ясом собак і котів. У такий спосіб влада Хояна хоче збільшити туристичну привабливість цього історичного міста.

За підрахунками захисників прав тварин, у В’єтнамі щороку вбивають близько п'яти мільйонів собак і мільйона котів. Цих тварин місцеві жителі з'їдають. Очевидно, вони вміють їх готувати... Як повідомляє CNA, що посилається на AFP, за цим показником попереду В'єтнаму лише Китай. В’єтнамці вважають собаче м’ясо неабияким делікатесом, а також вважають, що вживання його у їжу приносить щастя.

Влада Хояна (історичного порту, внесеного до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО), підписала попередню угоду з організацією Four Paws International, згідно з якою зобов'язалася поступово припинити у місті торгівлю м'ясом собак і котів. “Це допоможе Хояну стати “зеленим” туристичним об’єктом, - переконаний віцеголова Народного комітету Хояна Нгуєн Ханг, якого цитує в’єтнамське видання VNExpress. - Наша мета — переконати людей узагалі не їсти собачого й котячого м’яса, і у такий
спосіб запобігти поширенню сказу”.

За даними VNExpress, Хоян став першим в’єтнамським містом, яке пообіцяло заборонити торгівлю м'ясом собак і котів. Активістка Four Paws International Джулі Сандерс сподівається, що після Хояна це зроблять інші міста В'єтнаму.

За даними опитування, яке цього року провела Four Paws International, лише близько 6,3 % в'єтнамців підтвердили, що їдять м'ясо собак і котів. Водночас 88 % опитаних підтримали заборону на торгівлю цими продуктами.

Влада столиці В'єтнаму, Ханоя, іще 2018 року закликала жителів міста припинити їсти собаче м'ясо, оскільки це шкодить репутації Ханоя і несе загрозу захворювання на сказ, нагадує CNA. Однак наразі у Ханої від торгівлі цим специфічним делікатесом не відмовилися... Можливо, візьмуть тепер приклад із Хояна?

Читайте також: За що перепросила влада Роттердама?