Передплата 2024 ВЗ

Від Прибалтики до Близького Сходу: кілька країн повідомляють про коронавірусні антирекорди

У Німеччині, Польщі, Австрії, Естонії та Азербайджані 31 жовтня повідомили про рекордний добовий показник нових випадків COVID-19 від початку епідемії

Так у Німеччині за добу зафіксували рекордні 19 тисяч нових випадків коронавірусу.

Про це свідчать дані Інституту Роберта Коха, передає НВ.

У ФРН за останню добу виявлено 19 059 нових випадків захворювання на COVID-19 та 103 випадки смерті внаслідок ускладнень, спричинених вірусом.

Антирекорди зараження коронавірусом фіксуються у країні останні чотири дні. Хоча ще наприкінці вересня у ФРН реєстрували менш як три тисячі нових випадків за добу. При цьому під час першої хвилі пандемії найвищим показником було 6294 випадки — стільки зафіксовано 28 березня.

З понеділка, 2 листопада, у Німеччині починає функціонувати частковий локдаун, який поки що не стосуватиметься роботи промисловості, основних магазинів, навчання у школах та дитсадках.

Загалом від початку пандемії у Німеччині на COVID-19 захворіло понад пів мільйона людей, померли понад 10 тисяч пацієнтів.

Водночас у Польщі 31 жовтня повідомили про майже 22 тисячі нових заражень коронавірусом, що є абсолютним рекордом від початку пандемії. Максимальну кількість захворюваності у країні фіксують вже п’ятий день поспіль.

Як повідомляє RMF FM, у суботу в країні виявили 21 897 нових підтверджених випадків зараження коронавірусом. За добу у зв’язку з COVID-19 померли 280 людей.

Всього з початку пандемії в Польщі коронавірус підтверджено у понад 362 тисяч осіб, 5 631 людина

В Австрії протягом минуло доби виявлено 5349 випадків інфікування коронавірусом, що є найбільшим показником росту нових інфікувань з початку пандемії у березні. Такі дані опубліковані на сайті МВС країни.

Усього з початку пандемії у 9-ти мільйонній Австрії коронавірусом було інфіковано 100 тис. осіб, померли 1109 хворих, понад 67 тисяч — вже одужали.

Раніше федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц не виключив запровадження в країні повторного локдауну. За його оцінками, критична ситуація для потужностей медичної системи Австрії спостерігатиметься тоді, коли кількість щоденних нових інфікувань сягне відмітки у 6 тис. випадків.

Очікується, що нові посилені заходи, спрямовані на боротьбу з поширенням коронавірусу, будуть оголошені австрійським урядом вже у суботу, 31 жовтня, після консультацій з президентом, очільниками земель та опозицією.

Через погіршення ситуації з коронавірусом в Австрії з 23 жовтня обмежено приватні зібрання: у приміщеннях можуть збиратися до шести осіб, а просто неба — до дванадцяти.

В Азербайджані антирекордними стали 1 095 нових випадків коронавірусу, виявлені 31 жовтня. За добу померли ще 12 осіб з ковідом.

Такі дані опублікував у суботу, 31 жовтня, республіканський оперативний штаб, передає Інтерфакс-Україна.

Напередодні повідомлялося про 1022 випадки зараження.

Загальна кількість підтверджених випадків зараження COVID-19 у країні досягла 55 тис., кількість жертв COVID-19 — 730. Водночас в Азербайджані вже одужали понад 43 тисячі осіб.

Про антирекорд звітують і в Естонії. Там в суботу, 31 жовтня, виявлено 134 випадки коронавірусу, повідомив департамент здоров’я країни.

Це найбільша кількість випадків зараження коронавірусом після початку епідемії. До цього колишній антирекорд було встановлено 28 жовтня (125 випадків), а ще раніше найбільший показник було зафіксовано 2 квітня (93 випадки).

Померлих за останню добу не зафіксовано. Загальна кількість жертв коронавірусу після початку епідемії становить 73 людини.

Як повідомлялося, у жовтні все більше країн щодень звітують про нові коронавірусні антирекорди.

Станом на ранок 31 жовтня за даними Worldometer у світі зареєстровано 45,9 млн випадків коронавірусу, з них понад один мільйон — летальних та понад 33 мільйони випадків одужання.

Схожі новини