Передплата 2024 «Добрий господар»

Ізраїль знову «закривається»

Коронавірус у країні «зашкалює»... Карантинний «локдаун» триватиме щонайменше три тижні

Ізраїльський уряд оголосив про запровадження по всій країні тритижневого карантинного «локдауну». Нові жорсткі обмеження набудуть чинності у п’ятницю, 18 вересня, за кілька годин до початку відзначення свята Рош Га Шана — єврейського Нового року.

У своїй телевізійній промо­ві прем’єр-міністр Ізраїлю Бе­ньямін Нетаньягу заявив, що «закриття» країни повинно зупини­ти приріст інфікувань. Останніми днями в Ізраїлі щодня реєстрували понад 4 тисячі нових заражень ко­ронавірусом. На думку експертів, помилкою ізраїльської влади ста­ло відкриття на початку літа дитячих садочків і шкіл: саме ці заклади ста­ли джерелом нового спалаху ковід-інфекції.

Згідно з новими приписами, зі­брання у закритих приміщеннях будуть дозволені за участі не біль­ше 10 осіб, а на свіжому повітрі — не більше 20 осіб. Під час «локдау­ну» ізраїльтянам буде заборонено віддалятися від своїх будинків на відстань понад 500 метрів. Ресто­рани й кафе будуть зачинені.

За підрахунками міністерства фінансів Ізраїлю, «локдаун» кошту­ватиме країні 6,5 мільярда шеке­лів (понад 50 мільярдів гривень).Прем'єр Нетаньягу також оголо­сив, що карантинне «закриття» кра­їни, заплановане на три тижні, мо­жуть продовжити.

Схожі новини