Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Майя Санду опротестує результати виборів у Конституційному суді

  • 14.11.2016, 18:13
  • 2 176

Кандидат у президенти Молдови від проєвропейських сил Майя Санду пообіцяла оскаржити результати президентських виборів у Конституційному суді.

Про це йдеться у заяві Санду на сторінці у Facebook.

За її словами, вибори не були вільними і чесними, і їх результати будуть оскаржені, в тому числі в Конституційному суді.

"Ми використаємо усі законні важелі для прояснення кожного інциденту і будемо вимагати розгляду кожної індивідуальної скарги. Конституційному суду будуть надані докази порушень, вчинених під час електорального процесу", - заявила вона.

Санду також повторила свій заклик щодо відставки глави МЗС Андрея Галбура та глави ЦВК Аліни Русу.

Свою заяву Санду зробила на тлі розгортання протестів у Кишиневі з вимогою третього туру виборів та відставки Центральної виборчої комісії. Вони звинувачують владу в підтасовуванні результатів голосування та вимагають відставки ЦВК.

Джерело: Європейська правда

У центрі Кишинева протестують проти перемоги Додона

У Кишиневі біля Центральної виборчої комісії кілька сотень людей протестують проти результатів виборів президента.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Мітингувальники, зокрема, вимагають відставки міністра закордонних справ через неспроможність забезпечити якісне волевиявлення громадян за кордоном. Через те, що держава не відправила достатню кількість бюлетенів на закордонні дільниці, не змогли проголосувати сотні людей, зокрема у посольствах країни в Лондоні, Бухаресті, Болоньї та Москві.

Як повідомляв Укрінформ, в неділю, 13 листопада, у Молдові відбувся другий тур президентських виборів. Перемогу, після опрацювання 100% бюлетенів, здобув лідер Партії соціалістів Ігор Додон.

За нього проголосували 52,18% виборців, а за його опонента, кандидата від партії "Дія і солідарність" Майю Санду - 47,82%.

Фото: REUTERS

Схожі новини