Передплата 2024 «Добрий господар»

Столтенберг: "Допомога Україні з боку НАТО вийде на новий рівень"

  • 04.07.2016, 17:42
  • 2 401

Мова йде про проекти, які стосуватимуться гібридної війни, знешкодження вибухових пристроїв і стратегічних комунікацій.

Допомога Україні з боку НАТО вийде на новий рівень. Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного союзу Йенс Столтенберг.

За його словами, буде висловлена не лише міцна політична підтримка української територіальної цілісності та суверенності, але йтиметься про новий рівень практичної допомоги через ухвалення всеохоплюючого комплексного пакету.

«Цей пакет включатиме стратегічну дорадчу підтримку. Ми вже надаємо допомогу Україні через трастові фонди, що покривають такі сфери як командування й контроль, логістику та кібернетичну безпеку. Ми додамо до цього нові проекти різноманітної діяльності через трастові фонди. Туди будуть долучені проекти, що, зокрема, стосуватимуться гібридної війни, знешкодження вибухових пристроїв і стратегічних комунікацій», - пояснив Столтенберг.

Тим часом, виконувач обов’язків голови місії України при НАТО Єгор Божок розповів, що голова альянсу тут «навів тільки два із сорока нових напрямків, по яких Київ планує працювати з НАТО після саміту».

«Незалежна, суверенна та стабільна Україна, що твердо віддана демократії та верховенству права, — це ключовий чинник євроатлантичної безпеки», — додав Столтенберг.

Як повідомлялося, міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич сподівається, що рішення, прийняті на саміті НАТО, змусять РФ відступити з українських територій.

Джерело: Радіо Свобода.

Схожі новини