Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Президентом ПАРЄ обраний Педро Аграмунт

  • 25.01.2016, 13:47
  • 2 269

Новим головою Парламентської асамблеї Ради Європи обраний іспанський депутат Педро Аграмунт.

Обраний 25 січня президент ПАРЄ Педро Аграмунт наполягає, що Російська Федерація повинна зупинити підтримку сепаратистів на Сході України і допомогти Києву відновити контроль над своїми кордонами.

Про це Аграмунт заявив у своєму першому виступі після того, як очолив асамблею, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ситуація в Україні продовжує викликати занепокоєння, продовжує залишатися вибухонебезпечною. Території, контрольовані сепаратистам, залишаються місцем, де відбуваються масові порушення прав людини", - зазначив він.

Президент ПАРЄ заявив, що Росія "досі підтримує сепаратистів", загострюючи ситуацію в Україні.

"Росія повинна зробити все можливе для того, щоб повернути ці території під контроль України", - підкреслив він

"Необхідно звільнити (Надію) Савченко", - додав політик.

Аграмунт окремо зазначив, що українські громадяни, на його переконання, правомірно скинули "корупційний режим Віктора Януковича" і це не може бути приводом для докору на адресу нових українських властей.

Аграмунт був запропонований за партійною квотою Європейської народної партії. Інших кандидатів висунуто не було. Жоден з членів асамблеї не заперечив щодо його обрання, через що формальне голосування не відбувалося.

Як повідомляє Ірина Геращенко, новий голова ПАРЄ вже в першій своїй промові говорив про Україну.

«Це дуже добре, що Україна прозвучала в першому виступі, правда, не прозвучав Крим, але наша делегація не дасть цю тему забути. Також він згадав, що звільнення Надії Савченко є одним із наших пріоритетів. Пан Аграмунт зауважив, що він іспанець, але при цьому європеєць - і тому для нього важливими є цінності. Для нас цінності також є ключовими . Будемо наполягати на цьому», - написала вона у Facebook.

Джерело: Європейська правда, Громадське

Схожі новини