Передплата 2024 «Добрий господар»

На вихідних у Львові святкуватимуть День міста

  • 23.04.2024, 09:45
  • 3 377

Цього року Львову виповнюється 768 років. Заходи заплановані на 27−28 квітня

Фото із сайту Львівської міськради
Фото із сайту Львівської міськради

«День міста Львова завжди був пов’язаний з Днем святого Юрія — покровителя нашого міста. І всі святкування відбувалися в найближчі вихідні після цього дня. Зважаючи на те, що за новим календарем, на який перейшла і Православна церква України і Українська греко-католицька церква, день св. Юрія, покровителя нашого міста, буде 23 квітня, ми святкуватимемо День міста цими вихідними.

Окрім того, на початку травня, коли ми звично мали День міста, цьогоріч буде Великдень, а для львів'ян це теж велике свято, то цього року день народження Львова ми святкуватимемо 27−28 квітня.

Як і минулого року, День міста не буде грандіозним. Весь лейтмотив святкування буде присвячений нашим воїнам, захисникам. До традицій обрання почесних громадян Львова чи урочистої ходи центром міста, ми повернемося після нашої перемоги. У час війни ми дякуємо наших військовим за захист і за те, що завдяки їм наше місто має змогу відсвяткувати 768 річницю", — розповіла Ірина Кулинич, заступниця мера Львова з гуманітарних питань.

Відтак у п’ятницю, 26 квітня, родинам захисників, які з 2014 року обороняли незалежність України, вручатимуть відзнаки «Почесний знак Святого Юрія» (посмертно).

У суботу на площі Ринок відбудеться урочиста церемонія винесення прапорів військових та оборонних структур України. Так, як і минулоріч, у місті вкотре нагадають про подвиги українських бойових підрозділів.

У неділю також на площі Ринок відбудеться концерт військового оркестру Академії сухопутних військ. Також у цей день на території шкіл Львівської громади учні разом із батьками і вчителями оргпнізують благодійні ярмарки, кошти з яких також скерують на допомогу військовим.

На вихідних у Львові також заплановані чимало подій у межах програми «Львів — місто весни»: Фермерський ярмарок і Lviv Craft Fest, музичні перформанси і поетичні вечори, майстерки з малювання квіткових картин і оздоблення вербової гілки.

Схожі новини