Передплата 2024 «Добра кухня»

Якщо буде угода з ЄС, Росія самостійно обмежить ввезення української продукції

  • 23.06.2014, 17:50
  • 1 115

Рішення про захист свого ринку в разі підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС прийме уряд Росії, а не Євразійська економічна комісія

Про це заявив віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов, інформує Економічна правда.

"З тієї нормативної бази, яка існує у нас зараз в Єдиному економічному просторі, після того, як матеріал сьогодні розглядалося на раді (Євразійській економічній комісії), у РФ з'являється право прийняти рішення на національному рівні", — зазначає він.

"Тобто у нас є тепер можливість застосовувати заходи митно-тарифного регулювання на рівні рішення уряду РФ. Нам тепер вже для цього рішення "на трьох" не потрібно", — додав перший віце-прем'єр.

Шувалов уточнив, що сьогодні на засіданні ради ЄЕК розглядалося питання можливого застосування додатка 6 до договору про зону вільної торгівлі в СНД у зв'язку з можливим підписанням Україною угоди про асоціацію з ЄС.

Цей додаток дозволяє застосовувати всередині зони вільної торгівлі нульові ставки мит до країн, які уклали подібну угоду з іншими державами, якщо це призвело до істотного зростання імпорту через "перетин" зон вільної торгівлі.

При цьому ставки мита не можуть бути вище зобов'язань щодо СОТ.

Схожі новини