Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Моне і Пікассо потрапили у погані руки

Сім картин всесвітньо відомих майстрів викрали з художнього музею Кюнстхал у Роттердамі (Нідерланди). Полотна геніальних Моне, Гогена, Матісса, Пікассо перейшли до рук грабіжників. Цю подію вже охрестили у мистецькому світі крадіжкою року.

Поліція Нідерландів тримає деталі крадіжки, а також точну вартість полотен, що зникли, у секреті. Але відомо, що грабіжники забрали картини "Голова Арлекіна" Пабло Пікассо, "Дівчинка, що читає" Анрі Матісса, "Міст Ватерлоо" і "Міст Чарінг-Кросс" Клода Моне, "Жінка перед відчиненим вікном" Поля Гогена, "Автопортрет" Мейєра де Хана і "Жінка з закритими очима" Люсьєна Фрейда. Зате оминули “увагою” роботи інших, не менш відомих майстрів, зокрема Вінсента Ван Гога, Поля Сезанна...

Музей Кюнстхал не має власної постійної колекції і виставляє приватні колекції творів мистецтва. Так, украдені картини належать організації Triton Foundation. Виставка “Авангард”, з якої викрадено полотна, приурочена до 20-річчя музею й демонструє близько 150 робіт художників кінця XIX — початку XX ст.

Схожі новини