Передплата 2024 «Добра кухня»

«Досить у воєнний час відволікатися на розслідування дурні!»

Організатора «секс-вечірки» на Львівщині підозрюють у «звідництві для розпусти»… «Свідомість правоохоронців — у минулому», вважає адвокат

Секс-вечірка була більше схожа на Гелловін... Фото з відкритих джерел
Секс-вечірка була більше схожа на Гелловін... Фото з відкритих джерел

На Львівщині правоохоронці викрили організатора секс-вечірок, уродженця села Заставного, та повідомили йому про підозру у кримінальному правопорушенні, а саме «звідництві для розпусти» (ст. 302 КК України). Така вечірка відбулася наприкінці грудня 2023 р. Про це пише видання Zaxid.net.

Цією статтею передбачено, що створення або утримання місць розпусти, а також звідництво для розпусти караються штрафом від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років. У березні Галиць­кий районний суд обрав підозрювано­му запобіжний захід — нічний домашній арешт на два місяці.

Нагадаємо, у Новорічну ніч на Закар­патті під виглядом уроків йоги відбулася гола вечірка. До речі, поліція Закарпат­ської області не відкривала жодного кри­мінального провадження щодо учасників тієї пікантної вечірки. Тоді правоохорон­ці пояснили, що це був «приватний захід, на якому не було ні персоналу, ні інших сторонніх осіб. Жодного складу злочину в цьому ми не вбачаємо».

Чимало дописувачів соцмереж і у львівській секс-вечірці не вбачають кри­міналу. Мовляв, приватна справа кож­ного. Натомість закидають правоохо­ронцям «дахування» таких заходів… «Звичайна така свінгерська вечірка, — йдеться в одному дописі. — А накри­ли, мабуть, тому, що організатор — мо­лодий хлопець з-під львівського села, а не якийсь просунутий київський мажор! І взагалі, пора б йому вже знати, що така діяльність ліцензу… дахується!».

Як дізнались журналісти, підозрюва­ний орендував будинок для вечірки (вар­тість такої оренди на одну ніч — 16 ти­сяч грн). А перед тим створив групу у Telegram, у якій зареєструвалося 63 осо­би. У цій спільноті пояснювали прави­ла поведінки на вечірці: усі мали здати свої мобільні телефони, діяв тематичний дрес-код, а також учасники могли займа­тися сексом чи вчиняти інші сексуальні дії за добровільної згоди.

Для участі у секс-вечірці кожен учас­ник мав пройти співбесіду з організато­ром по відеозв'язку, а також заплати­ти за вхід (від 700 до 3500 грн — залежно від статі та того, чи людина прийде сама, чи з парою). Після оплати організатор надсилав «персональні номери на ве­чірку», які люди мали назвати при вхо­ді в будинок. Учасникам надавали презервативи, лубриканти тощо. Як по­відомили правоохоронці, під час вечір­ки її учасники вчиняли «розпусні дії та вступали у статеві зносини між собою».

Відомий львівський адвокат Олег Мицик написав на своїй сторінці у Фей­сбуці таке: «Складається враження, що у правоохоронців свідомість залишилася в минулому. Отак, раз є стаття, під неї тяг­нуть все «сєксуальне». У мене нехороше припущення, що є також інший інтерес… До мене звертались молоді люди, які були на тій вечірці, з приводу повернен­ня вилучених у них мобільних телефонів. Повернули через два місяці. Претензій до поліції немає, окрім досить трива­лих незручностей. Але оглянули, а отже, мали можливість скопіювати всю інфу у шести десятків людей, які є лише свідка­ми! Ви уявляєте рівень втручання в осо­бисте життя? До речі, у багатьох виникне запитання, як змогли залізти у «запаро­лені» телефони? Та дуже просто, шляхом обману. Кожного, чиї телефони тримали в коробочці на рецепції, попросили пока­зати ІМЕЇ. Коли добросовісна людина те­лефон розблоковувала, опер чи слідчий натискав «літачок». І оглядали вже теле­фони без паролів.

Я читав деякі документи з цієї справи. Обшук проводило близько 10 слідчих, при цьому досвідчених, «важковаговиків», з відділу, який у самій поліції називають детективним. Затрати на розслідування справи — колосальні. Ви уявляєте, скільки часу займає огляд телефону з оформлен­ням? А якщо це ще й проводилось у вигля­ді експертиз, то страшно подумати…

Природно, найцікавішим є, чи був там опер «Вася» «під прикриттям», який там «героїцьки внєдрився». Але, судя­чи з того, що підозру організатору вечір­ки таки висунули, розумію, що «Вася» не просто «по-героїцьки» був у засаді, а таки декілька раз «засадив»! Мовою слідства: взяв участь у спеціальному слідчому екс­перименті з метою перевірки в реальних умовах вчинення дій, які є предметом кримінального правопорушення.

Мені самому було цікаво: ну що ж там було такого з «полунички»? Та нічого осо­бливого. Більше схоже на Гелловін: муж­чина в костюмних штанах, жилетці-трійці та галстуку на голе тіло, «батярський» ка­пелюх, дама у «кокетливому» платті, яке таки прикриває сідниці, і в туфлях на ви­соких підборах.

Алкоголь, сексуальна музика, жарти на сексуальну тематику, якісь ігри, фур­шет, окремі кімнати, у яких гіпотетично можна було усамітнитися чи то «згрупу­ватися». Нічого на очах одне одного. Ні­чого нав’язливого. Під час того блудного свята прийшли правоохоронці…

Просто хтось повинен сказати: до­сить у воєнний час відволікатися на роз­слідування дурні! За наші кошти. До кого мають бути претензії? Явно не до слід­чих. До прокуратури, яка дозволяє таке реєструвати, і до керівництва. Ну для чого це?".

Схожі новини