Передплата 2024 «Добрий господар»

«У 2000-х роках у Львові викрадали по 10 автомобілів на день»

На сьогодні, запевняють правоохоронці, на Львівщині немає організованих злочинних груп, які викрадають елітні авто

Зловмисника, який викрав автомобіль Renault Master, затримали поліцейські
Зловмисника, який викрав автомобіль Renault Master, затримали поліцейські

Сьогодні, близько 10-ї години ранку, на території Львівської області правоохоронці ввели план «Перехоплення». На вулиці Під Дубом зловмисник викрав автомобіль Renault Master. Викрадача затримали по гарячих слідах. Про це повідомили у Патрульній поліції у Львівській області.

«Завдяки співпраці усіх служб та камерам Центру безпеки міста, патрульні встановили куди рухається згаданий транспортний засіб, — повідомили поліцейські. — Екіпажі патрульної поліції 4-го батальйону негайно кинулися навздогін. Зловмисник, вгледівши поліцейські автомобілі, почав втікати. Дорогою він створював аварійну обстановку та здійснив дві ДТП без потерпілих. Патрульним вдалося зупинити цей автомобіль у селі Малехів та затримати особу. Ним виявився 40-річний чоловік».

Чи часто на Львівщині викрадають автівки?

Коли почалась повномасштабна війна, люди залишали автомобілі просто на дорозі і їхали за кордон. Є факти викрадення таких автомобілів і у Львові.

У лютому цього року на вул. Карла Мікльоша 53-річний львів'янин викрав припаркований Lexus. У суді чоловік заявив, що хотів передати його для … ЗСУ, а коли побачив, що авто потребує ремонту, покинув його. Сихівський районний суд м. Львова визнав львів'янина винним у викраденні авто, призначивши йому п’ять років тюрми, але звільнив від відбування покарання з трирічним іспитовим терміном.

У травні у Львові викрали BMW X5. Поліцейські затримали 22-річного мешканця Хмельницької області за крадіжку елітного автомобіля. Завдяки камерам відеоспостереження вдалося знайти автомобіль в одному з сіл, неподалік Львова. До речі, суд у цій справі триває досі.

Як повідомили журналістці «ВЗ» компетентні джерела у поліції, на сьогодні на Львівщині немає організованих злочинних груп, які професійно (таємно) викрадають елітні авто. А ось такі «побутові» випадки, як з викраденням Renault Master, час від часу трапляються. Утім у 2000- х р.р. бувало зникало по десять машин на день! Використовували зловмисники під час крадіжок автомобілів сучасне обладнання — електронні пристрої. Наприклад, перехоплювали сигнал від брелока, за допомогою якого власник зачиняє машину та ставить її на охорону.

Завдяки роботі правоохоронцям, ці групи, які «спеціалізувалися» на автівках", поступово вдалося затримати.

Схожі новини