Передплата 2024 «Добра кухня»

“Якби поліцейський був винен, люди би розірвали його на місці...”

На львівському вокзалі поліцейський застрелив собаку. Зоозахисники вимагають оприлюднити відео інциденту

У соцмережах опублікували приголомшливе відео з львівського вокзалу, на якому видно поліцейського, який комусь телефонує. Поруч — чоловік із чорною сумкою. А біля них, на тротуарі, — мертвий собака. Очевидці зауважили, що ймовірно собака кинувся на безхатька. Журналістка “ВЗ” дізнавалася, що трапилося? Відео набуло резонансу серед дописувачів соцмереж.

Відома львівська зоозахисниця Андріана Байло у групі “Спільнота собачників Львова”звернулася до поліцейських із проханням надати офіційне роз’яснення з відеодоказами, чому поліцейський застрелив собаку, на яку не було жодної скарги? Чому не застосував балончик чи електрошокер?

У коментарі журналісту “ВЗ” пані Андріана зауважила, що звертатиметься до поліції з офіційним запитом. “Що могло таке статися, щоб поліцейський застрелив тварину? - запитує зоозахисниця. - Спершу поліцейські взагалі не коментували цю ситуацію, але згодом таки виставили офіційну інформацію і навіть відкрили кримінальне провадження. Утім ми вимагатимемо, аби нам показали відео інциденту”.

«Агресивна вівчарка без намордника кидалася на пасажирів та волонтерів, а власник тварини на численні прохання заспокоїти пса не реагував, - повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області. - 31 липня, близько 18.20, до співробітників відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2, які здійснювали патрулювання території головного залізничного вокзалу у Львові, звернулися волонтери. Вони повідомили, що на першому пероні перебуває нетверезий неадекватний чоловік із агресивною собакою без намордника, яка кидається на людей. На численні прохання заспокоїти собаку та одягти на неї намордник, власник не реагував.

Коли на місце події підійшли працівники поліції, власник спустив вівчарку на правоохоронців. Один із поліцейських був змушений використати табельну вогнепальну зброю для знешкодження тварини, яка загрожувала життю і здоров’ю людей.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, – позбавлення волі на строк до трьох років».

Як дізналася журналістка “ВЗ” з власних джерел у правоохоронних органах, у той час на вокзалі було море людей, зокрема там були й волонтери. “Якби поліцейський був винен, люди би розірвали його на місці, - каже мій співрозмовник. - На відео чітко видно, що агресивний собака кидався на поліцейського. Він спершу від нього відійшов, але собака знову кинувся... Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють усі обставини події”.

Схожі новини