Передплата 2024 ВЗ

Картина з “рускім корабльом” дирекції школи не до вподоби...

Скандал розгорівся в Іваничах на Волині

У місцевому ліцеї є традиція: випускники щороку на подвір’ї навчального закладу малюють те, що їх найбільше вразило чи зворушило. У цьому році це стала копія усім відомої марки з “рускім корабльом”.

Але якщо минулорічні малюнки красувалися на подвір’ї впродовж місяців, то цей дирекція відразу… замалювала!

... а таким його побачили наступного ранку.
... а таким його побачили наступного ранку.

Прощання зі школою у випускників цьогоріч було особливе, воєнне. Тож і малюнок обрали тематичний. Бо який образ може краще передати надію на перемогу, як не корабель окупантів “москва”, що йде на дно? Давно став символом для багатьох. Навіть “Укрпошта” його використала. От і випускники вирішили подарувати школі свою версію марки – художню. Старанно вималювали на асфальті образ і тішилися, коли батьки та вчителі від побаченого пустили сльозу.

Але наступного ранку замість патріотичного малюнка усі побачили перед входом у навчальний заклад… чорний квадрат! Не просто засмутилися – обурилися! Почали з'ясовувати, хто вчинив таке блюзнірство, і дізналися, що такою була вказівка дирекції. Мовляв, побачили в зображенні щось образливе для школи. Але ж був лише малюнок – жодного напису на ньому.

Односельчани у соцмережах вибухнули гнівом. «Це дітям так «подякували» за всі їхні старання і численні перемоги на олімпіадах, спортивних змаганнях, пісенних, танцювальних, гумористичних конкурсах», - писали одні.

А інші відверто просили управління освіти звернути увагу на непатріотичну позицію керівництва й задуматися над його заміною.

Схожі новини