Передплата 2024 ВЗ

Із 2 червня проїзд у маршрутках – 15 гривень

Вартості квитків у трамваях і тролейбусах не підвищили

Із четверга, 2 червня, львів’яни платити­муть у міських авто­бусах на 5 гривень дорожче – 15 гривень за поїздку. Рішен­ня про підвищення тарифу ухвалено на засіданні виконав­чого комітету Львів­ської міської ради. Проїзд подорожчав через різке зростання вартості дизельного пального.

Вартість проїзду в електро­транспорті залишається без змін – 10 гривень за проїзд у трамваї та тролейбусі.

Як розповів “ВЗ” директор де­партаменту міської мобільнос­ті та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило, вартість проїзду у гро­мадському автотранспорті Льво­ва затвердили на рівні 15 грн, хоча перевізники пропонували тариф у понад 20 гривень. У попередньому тарифі, 10 грн, закладено ціну паль­ного на рівні 24 грн, за літр, а сьогод­ні вона – майже 60 грн.

“Через нерентабельний тариф і високу вартість пального робота ав­тобусів стала збитковою, – каже чи­новник. – Не допомогло врегулю­вати ситуацію і скорочення на 20% кількості маршрутів. Львів – не пер­ше місто, яке змушене піти на подо­рожчання проїзду у маршрутках. У Дрогобичі 15 гривень за проїзд па­сажири платять вже два тижні. А в Полтаві ініціюють підняття тарифу до 25 гривень. Також зросла вар­тість проїзду на приміських маршру­тах Львівщини”.

За словами Олега Забарила, по­при подорожчання проїзду з 2 черв­ня, усі пільговики надалі їздити­муть у транспорті безкоштовно. На маршрути повернуться ті автобуси, які були тимчасово скасовані через збитковість.

А тим часом...

Через високу вартість пального у Львові ледь не щодня дорожчають послуги таксі. Містяни кажуть, тепер за два-три кілометри проїзду зму­шені платити щонайменше 89 гри­вень, а раніше це коштувало понад 60 грн. То, може, краще тих кілька кі­лометрів пройтися пішки?.. Таксист Олег розповів “ВЗ”, що за останній тиждень прибутки впали, бо попит на таксі знизився.

Схожі новини