Передплата 2024 ВЗ

«Це моя квартира, роблю, що хочу»

Власниця вигнала квартирантів обманом, щоб знайти нових за вдвічі вищу ціну

«Проживали по вул. Академіка Андрія Сахарова. 18 березня наша орендодавець прийшла до нас поговорити. Затягнута, незрозуміла розмова «ні про що», переливання з пустого в порожнє. А під кінець розмови звучить: «Такі тяжкі часи, та хочу вам повідомити, що можливо, вам доведеться з‘їхати, бо тут тепер житимуть мої родичі. Ви не хвилюйтеся, зараз це питання не стоїть, живіть собі, але майте на увазі, що таке може статися», - розповів у дописі в мережі «Instagram» Іван Шабатько.

Повідомлення господині було ніби «відро холодної води на голову» - далі веде автор. За два дні після власниця знову зателефонувала подружній парі.

«Телефонний дзвінок, де я чую вже зовсім не ввічливий голос з повідомленням, що ми маємо менш як дві доби на виселення. Маємо залишити пусту і прибрану квартиру. Уже в той момент, коли Львів переповнений і в ньому взагалі неможливо знайти якесь житло. До речі, квартира на той момент була оплачена аж до 5 квітня і є договір про оренду», - пише Іван.

За словами чоловіка, на прохання і спроби обговорити або підвищення ціни оренди, або терміни виселення, почув «істеричну промову, про родичів, у яких ракети свистять над головою».

Кошти за останній місяць, які пара заплатила підписуючи орендний договір, власниця повернула. Та при виїзді господиня вимагала у пари гроші через скотч на вікнах: стрічкою спеціально обклеїли, щоб уберегти житло від ударної хвилі у разі авіанальоту... Власниця цих заходів безпеки не оцінила, точніше оцінила по-своєму і заявила, що відтак змушена викликати клінінгову компанію.

Яким було здивування пари, коли, шукаючи житло, натрапили на оголошення про здачу, квартири, з якої щойно виїхали. При цьому ціна виросла у два рази: замість 340 доларів, які сплачували Іван з дружиною, квартиру пропонували за 700 «зелених»!

Іван вирішив записатися на огляд квартири, як потенційний клієнт.

«На перегляд квартири «підіслали» нашого товариша. Він навіть запитав власницю, навіщо скотч на вікнах, а вона відповіла: «Це для вашої безпеки», - розповів телефоном журналістці «ВЗ» Іван Шабатько.

Вас може зацікавити: «Під час воєнного стану ринок нерухомості стихійний»: рієлтор

Згодом на «огляд» квартири завітали й Іван з дружиною і зловили горе-власницю на гарячому.

«Вона була у шоці. Спочатку накинулась словесно, потім просто мовчала. Її аргумент: «Це моя квартира, роблю, що хочу. Що відчуває її совість? Навряд чи совість у неї є», - зітхнув Іван.

Іван з дружиною винаймали цю квартиру 4 роки. Чоловік родом з Миргорода, а дружина з Кременчука Полтавської області. У квартирі на вулиці Сахарова жили з моменту переїзду до Львова. Коли власниця їх вигнала, перші кілька днів пара «перекантовувалася» в офісі, нині живуть у товариша, який захищає Україну від російських окупантів.

«Ми намагались знайти нову квартиру, але ціни - жах! А власниця після «перегляду» з нами не зв’язувалась. Ми не «бідні і нещасні», дамо собі ради. Але завдяки таким, як вона, є стереотипи про орендодавців-мародерів у Львові. Це дуже розділяє українців і за такі речі треба нести покарання», - завершив Іван.

З’ясувалось, що власницею квартири є не аби хто, а професорка економічного факультету «Львівської Політехніки» Зоряна Д.! Ми намагались отримати коментар у працівників кафедри, однак контакти пані Зоряни нам не надали (посилаючись на воєнний стан), а резонансний інцидент коментувати відмовились.

Нагадаємо, ще на початку березня мер Львова Андрій Садовий заявив, що ціни на оренду помешкань повинні залишатись на довоєнному рівні. А всі орендодавці, які хочуть нажитися у складний час, будуть прирівняні до мародерів.

Читайте також: «Пояснював, що у військовій частині, відправляє людей на фронт. Не може показати квартиру…»

Схожі новини