Передплата 2024 «Добрий господар»

Львів готовий прийняти біженців і лікувати поранених

У разі вторгнення РФ у лікарнях побільшає дизельних генераторів. Працюватиме «гаряча лінія»

У випадку широкомасштабного вторгнення в Україну російських військ Львів готовий перейти у режим надзвичайної ситуації. У Ратуші обіцяють безперебійну подачу води й тепла. Запасів медикаментів і перев’язувальних матеріалів у медичних закладах міста вистачить щонайменше на три місяці, запевняють у мерії.

Вас може зацікавити: Львівських школярів навчатимуть стріляти

“Ще пів року тому я поставив завдання начальнику «Львівводоканалу», щоб була можливість водопостачання за повної від­сутності електроенергії, – розповів голо­ва Львівської ОТГ Андрій Садовий. – Сьо­годні можемо з впевненістю сказати: якщо повністю зникне світло, Львів готовий по­давати мешканцям санітарний об’єм води, щоб місто могло функціонувати. Також пра­цюємо над питанням щодо збільшення за­пасів крові у лікарнях”.

За словами Садового, у Львові та облас­ті готують приміщення, де можна буде тим­часово розмістити біженців. «Люди не бу­дуть їхати до одного міста. Крім Львова та області, розглядаємо ще приміщення по всій Західній Україні, – пояснив Садовий. – Координуємо свою діяльність з головами всіх громад в області й заходу України. Го­туємо такі приміщення».

Читайте також: Усі дороги ведуть у Львів

Міська влада закликає львів’ян не па­нікувати, а ретельно перевірити підваль­ні приміщення, де можна буде сховатися у разі обстрілів і бомбардувань. У приміщен­нях, призначених для захисту, повинні бути запаси води й медикаментів, а приходити у сховища потрібно з “тривожною валізкою”. Вулицями Львова їздитимуть спеціаль­ні авто зі системою оповіщення населення (такі автівки курсували навесні 2020 року під час першої хвилі пандемії коронавіру­су).

Із 15 лютого у Львові запрацювала “га­ряча лінія” для підприємців за тел. 032 254-60-15, 067 00-02-406. Власники бізнесів можуть телефоном отримати консульта­цію, як їм працювати в умовах надзвичай­ної ситуації, а також, як в особливий період у місті працюватимуть різні служби.

Читайте також: До Львова переїхало посольство США. Яке на черзі?

Більше матеріалів у рубриці «Україна»

Схожі новини