Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

“Спайдермена” затримали швидко

Тримання під вартою або майже 5 млн грн застави — такий запобіжний захід ухвалив Личаківський районний суд для зловмисника, який пограбував суддю

Як повідомили у поліції Львівщини, 23 січня поліцейські затримали зловмисника, підозрюваного у крадіжці з приміщення суду в місті Лева. За скоєне 28-річному жителю Червонограда, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, зокрема, за крадіжки, загрожує покарання - позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Як стало відомо журналістам, затримали грабіжника, коли той повертався додому з ... казино! Цікаво, чи багато там програв?..

Нагадаємо, 18 січня до поліції надійшло повідомлення про крадіжку з приміщення одного з судів у Львові. За словами заявника, зі сейфа, розташованого в одному з кабінетів, було поцуплено значну суму грошей.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Львівського районного управління поліції №1. Як встановили правоохоронці, зловмисник забрався у приміщення через вікно на другому поверсі будівлі.

До розшуку зловмисника були залучені оперативники кримінальної поліції та співробітники інших служб Львівського районного управління поліції №1, а також оперативники карного розшуку та співробітники інших підрозділів поліції Львівщини. Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили у затриманого речові докази його причетності до вчинення кримінального правопорушення (які саме докази, в поліції не уточнюють. - Авт.).

Зловмисник, який уночі заліз у Західний апеляційний господарський суд, розташований на вул.Личаківській, 81, наробив “шороху”! Винахідливий грабіжник додумався залізти на другий поверх по ... гратах на першому поверсі! Розбив вікно. А далі зламав сейф і витягнув з нього ... 120 тисяч доларів! Залазив з тильного боку суду, відеокамери цей факт зафіксували. Усередині пробув не більше восьми хвилин. І накивав п’ятами …

В обласній поліції одразу повідомили, що відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст.185 ККУ (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, - карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років).

Однак, коли зловмисника затримали, статтю перекваліфікували. Слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає суворіше покарання - позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна. У обласній прокуратурі уточнили, що ч. 5 ст.185 ККУ мала бути визначена одразу, мовляв, сталася технічна помилка…

Слід зауважити, що у поліції чомусь ретельно приховують, яку саме суму виніс зі суду зловмисник... А пресслужба самого Західного апеляційного господарського суду зробила лише коротке повідомлення на сайті: “У ніч на 18 січня 2022 року невідомою особою здійснено проникнення в службове приміщення Західного АГС та крадіжка особистого майна, яке відображено у декларації про майновий стан і доходи. Про результати слідства буде повідомлено додатково”.

Утім, як стало відомо журналістам з власних джерел у компетентних органах, йдеться саме про 120 тисяч доларів! Гроші були у сейфі судді Віри Гриців (її сукупний суддівський стаж перевищує 20 років). Суддя сказала поліціянтам, мовляв, гроші не її. Їх на зберігання судді дала подружка, яка поїхала відпочивати за кордон. Згодом планувала їх покласти у банк…

За інформацією з сайту Личаківського районного суду, 24 січня 2022 року, слідчий суддя обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням застави — 2000 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 4 мільйони 962 тисячі грн., та у випадку внесення такої поклав на Б. - підозрюваного у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 185 КК України, ряд обов’язків, визначених ч.5 ст.194 КПК України. Як повідомили журналістці “ВЗ” в обласній прокуратурі, наразі цієї суми ще не внесено.

Читайте також: “Митник завантажив до картки митного оформлення фотографію... порожнього мікроавтобуса”

Схожі новини