Передплата 2024 «Добра кухня»

«За результатами досудового розслідування буде вирішуватися: ці дві особи винуваті, чи буде встановлена вина ще інших осіб…»

Двом комунальникам оголосили підозру у справі щодо загибелі 10-річного хлопчика на вул. Зеленій

Двом працівниках Сихівської райадміністрації, 17 грудня, прокурори повідомили про підозри за порушення правил щодо убезпечення дорожнього руху. Саме це, за результатом слідства, стало причиною смертельної ДТП з каналізаційним люком на вул. Зеленій.

Нагадаємо, трагедія сталася 21 березня. 47-річний львів’янин керував пожежним автомобілем «Mitsubishi L200». Автівка на швидкості наїхала на каналізаційний люк, який вилетів з місця кріплення та влучив у лобове скло автомобіля «Acura MDX». За кермом цієї автівки був 35-річний львів’янин, який їхав зустрічною смугою. Розбивши скло, кришка влучила у 10-річного хлопчика, який сидів на передньому пасажирському сидінні «Acura MDX». Від отриманих травм дитина померла на місці ДТП.

Слідство тривало понад вісім місяців. І ось нарешті оголосили підозру двом комунальникам…

За інформацією обласної поліції, під час досудового розслідування слідчі встановили, що начальник та спеціаліст відділу комунального господарства однієї з районних адміністрацій Львівської міської ради, будучи відповідальними за утримання автомобільних доріг, не вжили необхідних заходів для своєчасного виявлення та ліквідації пошкоджень люка, а також не встановили за 50-100 метрів до небезпечної ділянки тимчасових попереджувальних дорожніх знаків. Відповідно, під час руху водії обох автомобілів не мали можливості вчасно виявити перешкоду та вжити заходів для її об’їзду або зупинки транспортного засобу.

Слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту поліції Львівщини, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, повідомили їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 288 (Порушення нормативно-правових актів, норм і правил, що стосуються убезпечення дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, - позбавлення волі на строк до п'яти років.

Прокурор обласної прокуратури, керівник у кримінальному провадженні, Назарій Яворський розповів журналістці «ВЗ»:

- На даний час досудове розслідування ще триває. Тривають певні слідчі дії, тому розголошувати їх, я вважаю і, відповідно, до вимог ст. 222 Кримінально-процесуального кодексу, недоцільно. Коли справа вже буде перебувати на розгляді у суді, тоді можна буде дати розгорнутіший коментар. Важливо - не нашкодити досудовому розслідуванню.

- Чи можуть з’явитися у слідства інші підозрювані?

- За результатами досудового розслідування буде вирішуватися: ці дві особи винуваті, чи буде встановлена вина ще інших осіб.

- Ви вважаєте, цей злочин - службова недбалість?

- Ні. ст.288 ККУ не знаходиться у розділі службових злочинів. Це злочин за правопорушення, пов’язані з неналежним убезпеченням стану дорожнього покриття і автомобільних доріг у місті і поза містом, і відповідальних за це осіб.

- Чи несе відповідальність за трагедію керівник Сихівської райадміністрації?

- Усі факти будуть встановлені під час досудового розслідування.

Читайте також: «Усі джинси були у крові…» (відео)

Схожі новини