Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У СІЗО буде комфортніше, ніж у студентському гуртожитку?

Міністр юстиції України Денис Малюська оприлюднив вигляд камер у новому слідчому ізоляторі, який планують спорудити на вулиці Збиральній

“Велике будівництво в‘язниць розпочнеться незабаром, - із недоречним пафосом заявив міністр юстиції. - Це ілюстрації дизайну майбутнього львівського СІЗО, проєктування якого перебуває на фінальному етапі, і який ми збудуємо коштом надходжень із великого розпродажу в’язниць”.

“Умови у СІЗО будуть навіть кращими, ніж у студентських гуртожитках”, - прокоментувала “ВЗ” громадська активістка Галина Сухоставська. - У новому СІЗО - сучасні просторі камери, спортивні та актові зали”.

Нагадаємо, площа нового СІЗО на 800 місць — 8,3 га, його планують звести неподалік “Епіцентру”. Територія нового СІЗО складатиметься з кількох корпусів - п’ятьох режимних корпусів, лікарні на 150 місць, спортзалу, збірного та слідчого відділень.

Макет спортзалу. Фото з ФБ міністра юстиції
Макет спортзалу. Фото з ФБ міністра юстиції

Одночасно у новому СІЗО зможе перебувати 720 чоловіків та 70 жінок і неповнолітніх. Також на території облаштують сектор максимального рівня безпеки. Серед приміщень слідчого ізолятора - їдальня, лазня, клуб, крамниця і пекарня... І це ще не все. Планується збудувати розплідник і вольєр для службових собак та облаштувати навчальні класи для кінологів.

Коли стартують будівельні роботи — невідомо. Попереду ще чимало процедур погодження. СІЗО будуватиме Міністерство юстиції, кошторис проєкту наразі не відомий. Але, судячи з того, скільки “зелена” влада витрачає на “велике будівництво” доріг, “велике будівництво в‘язниць” коштуватиме чимало…

Читайте також: У СІЗО дозволять користуватися телефоном та інтернетом

Схожі новини