Передплата 2024 «Добра кухня»

Зґвалтував маля… фалоімітатором

За сексуальну наругу над дитиною тепер можуть засудити до довічного ув’язнення

На Волині скоєно шокуючий злочин: семирічна дівчинка зізналася батькові, що їхній старенький родич робив із нею сороміцькі речі… Батько звернувся у поліцію. Експерт факт зґвалтування підтвердив.

Скривджена дівчинка та її стар­ша на кілька років сестра залиши­лися сиротами, бо мама померла. Тато їздив на заробітки, аби прогодува­ти малечу. На той час дівчаток залишав на свою сестру. І ніби завжди все було добре… Але одного разу менша донька розкрила йому страшну таємницю.

Улітку, коли тата не було, дівчатка надворі ганяли на велосипеді. З рове­ром щось сталося, і пішли його лагоди­ти до діда. А той пенсіонер зґвалтував одну з дівчаток… фалоімітатором. У га­ражі підозрюваного, де відбувалася на­руга над маленькою, правоохоронці знайшли речовий доказ. Крім того, там виявили чимало дитячого порно. Чоло­віка затримали. Він має двох доньок та чотирьох онуків. Рідні у його вину не ві­рять… Коли почули, що пенсіонерові світить 15 років позбавлення волі, схо­пилися за голову.

Із 11 січня 2020 року набули чинності зміни до Кримінального кодексу в час­тині обтяження міри покарання у цій ка­тегорії злочинів. Тепер педофілам сві­тить довічне ув’язнення! Перший такий вирок вже вступив у силу на Рівненщи­ні — за зґвалтування, вчинене орально.

Ця драма розігралася в одному з сіл поблизу Острога. Молода жінка з трьо­ма дітьми прийняла в дім нового чо­ловіка. Старші сини жінки не знайшли спільної мови з материним співмеш­канцем й пішли жити до бабусі з діду­сем. А донечка залишилася з мамою та вітчимом.

Потім у сім’ї з’явилася ще одна ді­вчинка. Правда, на співмешканця (назве­мо його Іваном) жінка дочку не записала, а отримала статус «одинока мама».

Так і жили. Іван їздив по заробітках, коли повертався, Віра в ньому бачила свою опору. До моменту, коли одного разу не заглянула в його мобільний те­лефон. А там побачила таке! На знимках — оголені геніталії її співмешканця та… донечка, яку той змушував робити не­пристойні речі. Віра звернулася у полі­цію.

— На місце виїхала слідчо-оперативна група. Винуватця вдома не знайшли, але його телефон вилучили. У ньому справ­ді виявили сім фотографій та безліч ві­деозаписів сексуального змісту за учас­ті дівчинки, — розповіла начальниця Острозького відділу Здолбунівської окружної прокуратури Тетяна Мусіюк.

Експертиза підтвердила: фото та ві­део — порнографічного характеру. Іден­тифікували й голоси — співмешканця Віри та його дочки.

— Спочатку підозрюваний визнавав свою вину, але потім від своїх слів відмо­вився, — розповіла Тетяна Вікторівна. — Та суд визнав його винним і засудив до довічного позбавлення волі — за вчинен­ня орального зґвалтування дівчинки.

— Що стало головним аргументом для такого рішення, на вашу думку? — цікавлюся у прокурора.

— Колегія суддів неодноразово огля­дала ці фото і відео, чула, що чоловік го­ворив до дівчинки і що змушував її ро­бити. Вона весь час плакала і просила: «Дядя, не роби…» А він примушував. Ду­маю, таке особисте сприйняття і вплину­ло, — говорить Тетяна Мусіюк. — Також ді­вчинка не знала, що він її знімає на відео.

— Скільки часу це тривало?

— Дівчинка розповіла, що вітчим чі­плявся до неї п’ять років. Тобто все поча­лося, коли їй було п’ять, зараз — десять. У тому році, коли він прийшов до них жити.

— А чому мамі нічого не розповіла?

— Боялася, бо «дядя» обіцяв розмісти­ти фотокартки у соціальних мережах та лякав, що зробить так, що маму позбав­лять батьківських прав на усіх дітей.

Завжди все відбувалося вночі, коли мама була на роботі — працювала пека­рем, заступала на нічну зміну.

Цікаво, що під час розгляду спра­ви в суді допитували свідка — працівни­ка служби у справах дітей. Той вказував, що 2017 року виїжджав до цієї сім’ї, ре­агуючи на анонімне повідомлення про… зґвалтування дитини батьком.

— Спілкувались з мамою, шкільним психологом. І жодних підтверджень ско­єння злочину не знайшли. Чоловік тоді був на заробітках. Дівчинку прямо не пи­тали, але огляд лікаря показав, що не було зґвалтування, дівоча пліва не розі­рвана (як і тепер). Їй тоді було шість ро­ків.

Тоді мама вирішила, що на її кохано­го заздрісники звели наклеп. Тепер же в суді вимагала для нього найсуворішого покарання — довічного позбавлення волі. І її почули. Крім того, було задоволено і цивільний позов потерпілої — на загальну суму 200 тисяч гривень.

Підсудний з таким рішенням не пого­дився й подав на апеляцію. Запевняв, що справу сфальсифікували і у ній фігурує дата, коли він перебував за межами об­ласті на заробітках. Але знайшли свідків, що підтвердили: не тільки вдома був, а ще й по гостях ходив, а коли мама пішла на нічну зміну, лишився з дівчатками но­чувати… Тож апеляційний суд вирок за­лишив без змін.

Тим часом з дитиною працюють пси­хологи. Їй ще довго доведеться оговту­ватися від шоку й наруги, які вона пере­несла. Фахівці й рідні роблять усе, аби вчинки виродка не скалічили психіку ди­тини.

***

Зараз на вирок чекають підозрюва­ні у дитячому зґвалтуванні на Буковині — у Чернівцях. Діди 74 та 66 років люби­ли розважатися з неповнолітніми дівчат­ками. Вони перебувають у СІЗО вже пів року. За інформацією поліції, чоловіки займалися сексом з дівчатками віком від 11 до 14 років! Потерпілі були з «кризо­вих» сімей. Під час обшуків виявили фото та відео дитячої порнографії, яку зніма­ли чоловіки. Старшого пенсіонера також підозрюють у створенні місця розпусти та вербуванні дітей. Йому теж загрожує довічне позбавлення волі, спільнику — до 15 років ув’язнення.

Читайте також: В Україні діє реєстр педофілів, — Висоцька

Схожі новини