Передплата 2024 ВЗ

“Кафедра культурології і філософської антропології ліквідується. Посада, яку займаєте, підлягає скороченню”

Таким є рішення Вченої ради та ректора щодо скандальної проросійської викладачки Євгенії Більченко

«Мене звільнили. Заради цього пішли на ліквідацію цілої кафедри…», — написала на своїй сторінці у Фейсбуці скандальна проросійська викладачка, професорка культурології Національного педагогічного університету України ім. М. П. Драгоманова Євгенія Більченко.

Нагадаємо, у січні цього року студентка першого курсу магістратури факультету філософії і суспільствознавства (спеціальність культурологія) Національного педагогічного університету України ім. М. П. Драгоманова Марія Прошковська зробила на своїй сторінці у Фейсбуці гучну заяву. Вимагала від керівництва університету відрахувати її за власним бажанням — у зв’язку з повною відсутністю реакції на події останніх днів, пов’язані з публічними висловлюваннями професорки культурології Євгенії Більченко.

Читайте також: «Вона разом з керівництвом університету «підтирається скаргами», які на неї надходять«

«Професорка Більченко не поважає країну, в якій живе, працює і заробляє, мову цієї країни, вважає війну Росії проти України громадянською війною, демократично обрану владу — неонацистським режимом, — написала студентка. — Крім того, публічно заявляє про дружбу з окупантом Захаром Прилєпіним, виступає на телеканалах ДНР, Клименка та російському телебаченні, де розповідає про те, як її тут пригнічують».

Скандал набув широкого розголосу у ЗМІ. В університеті створили комісію, яка вивчала діяльність скандальної викладачки. Євгенію Більченко усунули від роботи. І лише через півроку стало відомо, що її посаду в університеті скоротили.

Проте сама професорка вважає, що «університет пішов на ліквідацію кафедри, бо так і не зміг нічого довести — ні профнепридатності, ні аморального вчинку».

До посту про своє звільнення Більченко прикріпила наказ навчального закладу. У документі написано таке: «Рішенням Вченої ради університету від 30 червня 2021 року та наказом ректора від 08 липня 2021 року про внесення змін до штатного розпису університету, кафедра культурології та філософської антропології ліквідується. Посада, яку ви займаєте, підлягає скороченню 20.09.2021 р. відповідно до п. 1 ст.40 КзпП України. Пропонуємо вам за вашою згодою переведення на інші вакантні посади в університеті, з якими ви можете детально ознайомитися у відділі кадрів».

Студенти, які навчаються в університеті, розповіли журналісту «ВЗ»: «Це би мало статися раніше. Але краще пізно, ніж ніколи».

Схожі новини