Передплата 2024 ВЗ

Нове шоу чи небезпечна гра? Зеленський влаштує у день виборів всенародне опитування

Не хотіли йти на вибори 25 жовтня? У команді Зеленського придумали, як "простимулювати" громадян України та підвищити явку. Та ще й підтвердили, що переносити вибори ніхто не збирається

Про це повідомляє Цензор.нет.

«25 жовтня на виборчій дільниці я поставлю тобі п'ять важливих запитань про те, що ми обговорюємо на вулиці, на кухні та в інтернеті, про що сперечаємося з друзями, батьками або таксистами, про те, про що раніше нас ніколи не питали. П'ять важливих запитань, щоб дізнатися твою думку», — сказав Зеленський.

Які будуть питання? Невідомо! Зеленський сказав: «Про це пізніше». Тож якщо ви думали, що місцевих очільників виберуть і без вас, то тепер, можливо, треба бути йти «рятувати країну» у разі винесення загальнонаціональних питань.

Читайте також: Сміявся і плескав: Зеленський розреготався після фрази про втрату рейтингу

Зазначимо, що зараз на законодавчому рівні в Україні є лише така форма, як референдум — це спосіб прийняття громадянами України шляхом голосування законів України, інших рішень з важливих питань загальнодержавного, республіканського та місцевого значення.

Верховна Рада поки що тільки готується закріпити такий «важливий механізм», як народовладдя на законодавчому рівні. Тому, що нам пропонує президент 25 жовтня у формі всенародного опитування — незрозуміло. Як і питання, яку юридичну силу будуть мати його результати.

Схожі новини