Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Богдан просить Луценка заарештувати все майно Порошенка, - ЗМІ

  • 19.07.2019, 15:17
  • 1 637

Українське видання theБабель стверджує, що голова Офісу президента Андрій Богдантелефонував генеральному прокурору Юрію Луценку та просив заарештувати все майно п'ятого президента України Петра Порошенка

Про це видання theБабель дізналося від джерела в ГПУ- повідомляє Еспресо

«Джерело у вищому керівництві ГПУ розповідає, що в останні кілька тижнів Андрій Богдан дзвонить Юрію Луценку і просить ініціювати арешт усього майна Петра Порошенка, зокрема — заводу „Ленінська кузня“ та телеканалу „Прямий“. Луценко відмовляється, аргументуючи це тим, що попередня влада теж натякала йому, що непогано було б накласти арешт на активи медіагрупи „1+1“, і він відмовився», — пише видання.

Сам генпрокурор у коментарі виданню розповів про спілкування з Богданом, але не підтвердив і не спростував інформацію про прохання заарештувати майно Порошенка.

«Часто спілкуюся. Зі службових питань. Переважно відповідаю на питання про стан того чи іншого кримінального провадження. Чи часто кажу ні? Буває», — розповів Луценко.

За даними джерела видання, із проханням про арешт активів Порошенка Богдан звертався ще й до заступника генпрокурора на імʼя Сергій Кізь, якого Офіс президента України розглядав як кандидата на посаду генпрокурора. Проте Кізь відмовився, після чого його кандидатуру відкинули.

Також на посаду генпрокурора ОПУ розглядає заступника Богдана Руслана Рябошапку. У коментарі виданню з цього питання Рябошапка відповів: «Час покаже».

Схожі новини