Передплата 2024 «Добра кухня»

Тіньовий штаб Володимира Зеленського в його рідному місті очолив депутат з кримінальним минулим, — ЗМІ

  • 17.04.2019, 11:50
  • 2 570

Передвиборний штаб кандидата в президенти Володимира Зеленського в його рідному Кривому Розі виявився під контролем скандального місцевого депутата Миколи Колесника, також відомого в кримінальних колах на прізвисько «Тайсон».

Про це повідомляє «Голос.Юа».

Раніше повідомлялось, що виборчою кампанією Зеленського в Кривому Розі почав займатися соратник шоумена по студії «95 Квартал» Юрій Корявченков. Однак відразу після першого туру президентських виборів виявилося, що «Юзик» з «Кварталу» не володіє ні організаційним, ні людським ресурсом в рідному місті і не здатний заповнити персональний склад виборчих комісій більш ніж двома тисячами фахівців. Тому було прийнято рішення зробити ставку на місцевих гравців.

Як і Володимир Зеленський, Микола Колесник не приховує свої близькі стосунки з олігархом Ігорем Коломойським, часто публікує спільні фото і з великою повагою відгукується про роботу колишнього губернатора Дніпропетровської області.

За деякими даними, за посередництва народного депутата Андрія Гальченко Микола Колесник продовжує підтримувати хороші відносини і зі своїм колишнім керівником — народним депутатом розваленого «Опозиційного блоку» Олександром Вілкулом.

Однак справжнє занепокоєння криворіжців, які надають велику підтримку Володимиру Зеленському як свого земляка, викликає шлейф Миколи Колесника з кримінальних справ і скандалів.

Популярне місцеве видання «Домашня газета» розповіло шокуючу історію про двох неповнолітніх хлопчиків, один з яких загинув. Батьки загиблого, чиї історії та цитати наведено в ЗМІ, стверджують, що винен у страшному злочині депутат міської ради Кривого Рогу — Микола Колесник.

Через місяць після гучного випуску редактор видання заявив, що це фейк, до якого газета не має ніякого відношення, а також звернувся до поліції з вимогою розслідувати цей факт.

При цьому, за офіційними даними, кількість заяв про напад на дітей у Дніпропетровській області залишається найвищим в країні. Статистика говорить про те, що саме в цьому регіоні заяв про педофілію в 4,5 рази більше, ніж в середньому по Україні. У Кривому Розі ця цифра перевищує загальний показник по країні в сім разів. Більш того, поліція постійно розшукує людину, фоторобот якої складено зі слів потерпілих дітей. Цей чоловік разюче схожий на того самого Миколу Колесника.

Однак є і факти, достовірність яких сумнівів не викликає. «Нове обличчя» команди Володимира Зеленського в Кривому Розі пройшло шлях від Соціалістичної партії Олександра Мороза, Партії регіонів Віктора Януковича і УКРОПу Корбана \ Коломойського. Тепер же Микола Колесник вважається керівником міського осередку партії Володимира Зеленського «Слуга народу» і вже під новим прапором збирається претендувати на крісло народного депутата України, а пізніше — мера Кривого Рогу.

Необхідно відзначити, що на даний момент Микола Колесник є фігурантом декількох кримінальних проваджень. Два роки тому новопризначений директор великого стратегічного водопостачального підприємства в Кривому Розі провів аудит і виявив факти, з якими відразу звернувся в поліцію. Держслужбовець звинувачував Миколу Колесника в крадіжці 43 кілометрів труб на загальну суму 35 мільйонів гривень. Виявилося, історії набагато більше двох років, розкрадання державного майна проходило в бурхливих дев'яностих. Саме тоді нинішній депутат міської ради отримав не тільки бандитську кличку «Тайсон», а й реальний термін за гратами.

З 1993 по 1994 — Миколи Колесник провів у СІЗО півтора року, а потім був випущений під домашній арешт за рекет. Картка укладеного та інші супровідні документи оприлюднили в 2015 році, коли Колесник балотувався на посаду міського голови Кривого Рогу. Раніше судимий кримінальний елемент в результаті мером так і не став, але мандат депутат міської ради все-таки отримав.

Крім того, за даними правоохоронних органів, щоб приховати нелегальні доходи і інші махінації, Микола Колесник фіктивно розлучився з дружиною і переписав на неї все майно. Тепер його декларація виглядає до простоти порожньою, чим вже зацікавилися антикорупційні органи. Міська поліція відкрила щодо Миколи Колесника кримінальне провадження за фактом внесення в декларацію завідомо недостовірних відомостей, а сам Колесник на даний момент є єдиним депутатом міськради, за яким Національним агенством з протидії корупції прийнято рішення про необхідність проведення так званої повної перевірки доходів, декларації та способу життя.

Крім тісного зв'язку з Ігорем Коломойським, Микола Колесник хизується давньою дружбою з заступником Міністра Внутрішніх справ — Вадимом Трояном. Також відомо, що колишній начальник поліції Кривого Рогу Андрій Гречух є старим товаришем Миколи Колесника: чоловіки тепло вітають один одного зі святами в соціальних мережах, викладають спільні фотографії з подорожей і висловлюють взаємні слова схвалення. Кримінальні злочини, про які пишуть журналісти «Домашньої газети», були здійснені якраз в період роботи Андрія Гречуха на посаді керівника міської поліції Кривого Рогу.

У «ЗЕкоманді» від коментарів на тему скандального минулого Миколи Колесника поки утримуються. На даний момент інформація про офіційну роль скандального депутата в штабі Володимира Зеленського ретельно ховується, оскільки це може пошкодити кампанії кандидата на пост президента і в подальшому — нової політичної сили «Слуга Народу», з боку якої люди очікують побачити наявність команди з високих професіоналів з кришталево чистою репутацією.

Схожі новини