Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Золоті злитки і мільйончик вам подарували? Як я вас розумію»

Суддя, який «пожалів» скандальну очільницю Держаудитслужби, сам знає, де мільйони беруться

Золоті «батони» - подарунок, готівку чужі люди на збереження дали, мільйон батько подарував... У голови Держаудитслужби, яку підозрюють у незаконному збагаченні активами на 10 мільйонів гривень та декларуванні недостовірної інформації, спонсорів — на всі випадки життя. Своїми заявочками про «поклади» золота ледь не у кожній квартирі українців пані Гаврилова народ розсмішила. А ось суддів, схоже, розчулила. Ті гуманно відпустили чиновницю під особисте зобов'язання і відмовилися благословити клопотання про її відсторонення з посади. Чим продиктований гуманізм служителів Феміди, можна розгадати, зазирнувши у їхні декларації.

Ну хіба міг не поспівчувати пані Гавриловій суддя Солом'янського райсуду столиці Вадим Сенін, стараннями якого очільниця Держаудитслужби залишилася у своєму м'якому кріслі? Що таке жити по-мільйонерськи на немільйонерську зарплату, він знає не з чуток. За 2015 рік суддя задекларував 165 тисяч річного заробітку, за 2016-й — 187 тисяч. Але такі трудові доходи не завадили йому розжитися столичною квартирою за мільйон гривень. А все, судячи з декларації, завдяки татові — колишньому судді Верховного суду. Батько Сеніна виявився не таким щедрим, як родич Гаврилової: до мільйона не додав 10 тисяч, і не подарував гроші синові, а позичив.

Про позику і квартиру за 1,03 мільйона Сенін-молодший відзвітував перед НАЗК в один день — 25 листопада 2016 року. За інформацією «Наших грошей», помешкання на 79 «квадратів» суддя придбав у тому ж будинку, де мешкає його батько. А у квітні 2017-го доповнив е-декларацію повідомленням про продаж своєї іншої квартири у Києві, за яку виручив 1,07 мільйона гривень.

Залишилося дочекатися нової е-декларації Вадима Сеніна. Не факт, що у ній не з'явиться чергова обновка на мільйон. На запитання, звідки гроші, алібі вже є — квартиру продав. Хотів, мовляв, із цих грошей позику батькові повернути, але він: варіант «А» - погодився зачекати, варіант «Б» - пробачив кредит. Такий «круговорот грошей» у сім'ї, що запідозрити неладне (чи не «липова», бува, позика?) можна, довести щось — важко.

Схожі новини