Передплата 2024 ВЗ

Війна війною, але треба заводи відкривати, житло будувати, дороги латати

Під час візиту на Львівщину президент заклав капсулу на місці будівництва французького підприємства Nexans.

Ймовірність ескалації конфлікту в зоні АТО залишається дуже значною. Збройні сили України готові дати відсіч ворогу. Цього року 45 тисяч українців записалися добровольцями у контрактну армію. Загострення ситуації в Криму не виключає можливості введення воєнного стану і оголошення мобілізації. Про це у четвер, 18 серпня, заявив президент України Петро Порошенко під час свого робочого візиту у Бродівський район Львівської області.

На території військової частини Петро Порошенко вшанував загиблих льотчиків — вої­нів АТО. Нагородив державними нагородами військовослужбовців, поспілкувався з вдовами загиблих. У Бродах стартує будівництво 48-квартирного будинку для військовослужбовців, які несли службу у зоні АТО. Порошенко поінформував, що вже виготовлено проектно-кошторисну документацію на цю будівлю, розпочато тендерні процедури за програмою Pro Zorro. “Головне, щоб кожна бюджетна копійка була використана ефективно, — сказав Порошенко. — Цей будинок має бути завершений до 1 червня 2017 року”.

У програмі візиту Порошенка на Львівщину — закладення капсули під будівництво першої черги найбільшого на Львівщині заводу електричних кабельних мереж Nexans відомої французької компанії. Порошенко власноруч заклав капсулу разом з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою та директором з виробничих питань компанії Nexans Думлером Райнгольдом, генеральним директором ТзОВ “Електроконтакт Україна” Андрієм Гаврильчиком.

Завод Nexans буде розміщено на площі майже шість га. Там працюватиме 2,5 тисячі працівників. Середня зарплата — понад шість тисяч гривень. Порошенко очікує на відкриття заводу у червні 2017 року. “Це буде місцем праці для сотень людей з високою зарплатою”, — наголосив глава держави.

Після закладення капсули Петро Порошенко пішов спілкуватися з народом та зробив фото з дітьми. Люди реагували на президента позитивно, були щасливі і задоволені, особливо діти.

Президент України оглянув на Бродівщині стан ремонту автомобільної дороги Броди-Радехів-Червоноград. Ремонтними роботами задоволений. Сказав, що, попри вій­ну, з бюджету потрібно виділяти гроші на ремонт доріг.

Фото Михайла МАРКІВА

Схожі новини