Передплата 2024 ВЗ

У донецькому аеропорту відновився запеклий бій

  • 17.01.2015, 13:05
  • 1 254

В аеропорту Донецька йдуть бої. Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбук.

"В Донецькому аеропорту триває запеклий бій. Українські військові проводять заходи по вогневому блокуванню противника з метою евакуації поранених з нового терміналу", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, станом на 14.00 суботи, 17 січня, у донецькому аеропорту спостерігалося відносне затишшя.

Волонтер Тетяна Ричкова пише у фейсбуку:

"Благодаря грамотному управлению комбрига, командующего АТО и представите командования ВДВ. Была успешно проведена операция по уничтожению сил противника. При мощной поддержки артиллерии, суровых "мишек" и т. д. Был уничтожен танк у@банов и накрыто позиции сепаратистов. Сепары понесли огромные потери. Пехота у@банов отказывается идти на подкрепление в АП. Перемирие нарушено с их стороны. Пожар тушится. Ситуация тяжелая, держимся. Быть добру."

За вчорашню добу бандформування 82 рази обстріляли позиції сил АТО

Розпочинаючи з 18.00, найманці 44 рази відкривали вогонь, застосовуючи важке озброєння. Про це станом на 07:00 суботи, 17 січня, звітує на своїй сторінці у Facebook прес-центр АТО, передає gazeta.ua.

За даними штабу, епіцентром напруженості залишається Донецький аеропорт, який утримують українські військові. Протягом ночі найманці обстрілювали його зі стрілецької зброї, мінометів та артилерії. Також з артилерії та реактивних систем залпового вогню обстрілювались і наближені до летовища населені пункти, найбільше з яких постраждали Піски та Тоненьке.

На інших напрямках бойовики тричі накрили "Градами" Попасну, неподалік Дебальцевого, Кам'янку та Рідкодуб, а в Луганській області — Нижньотепле, Кримське та Щастя.

"В цілому ж за добу бандформування 82 рази обстріляли позиції сил АТО", — наголошується в повідомленні штабу.

Ситуація в Донецькому аеропорту, який бойовики вночі обстрілювали з мінометів та артилерії, станом на ранок суботи, стабільна, а "кіборги" продовжують контролювати летовище. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє волонтер Тетяна Ричкова.

"Ситуація стабільна. Наші сили контролюють АП. Вище командування на місці, позиції здавати не буду, але прямо в гарячій точці. Ми з Дмитро Марченком влетіли з шаленою швидкістю в момент масованого артобстрілу. Підтримка артилерії з нашого боку потужна", — написала вона.

Також волонтер зазначила, що з боку бойовиків надійшло прохання припинити вогонь, щоб забрати вбитих та поранених.

"Боєприпаси в АП доставляються, бронетехніку особисто вів комбриг. Сміття в терміналі продовжує горіти, привезла вогнегасники, згасимо. АП підконтрольний ВСУ", — додала Ричкова.

Схожі новини