Передплата 2024 ВЗ

В ООН розробили трирічний план допомоги Україні

  • 23.11.2014, 17:35
  • 1 310

Через війну на Донбасі, за даними ЮНІСЕФ, близько 460 тисяч людей залишили свої домівки

ЮНІСЕФ спільно з іншими агентствами ООН розробили стратегічний план реагування на кризу в Україні на 2014-2017 роки. Про це в інтерв'ю ZN.UA розповіла голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс.

За її словами, 9 грудня в Женеві його буде представлено міжнародній донорській спільноті. "Ми сподіваємося, що це викличе нову хвилю інтересу до нашого регіону і до конфліктної ситуації в ньому", — зазначила вона.

Крім того, за даними Джованни Барберіс, на цей момент ЮНІСЕФ вдалося залучити на допомогу Україні вже близько $7 млн. "Це не так багато, але це те, чим ми зараз конкретно володіємо. Ми не полишаємо наших фандрейзингових зусиль і сподіваємося залучити більше ресурсів", — додала вона.

Як зазначає Барберіс, організація робить усе можливе, щоб тримати увагу донорів у полі зору конфлікту в Україні, щоб вони розуміли, наскільки ситуація тут складна, і що ресурси для допомоги необхідні. Ми повинні правильно розуміти, що відбувається, оскільки ситуація з дня на день погіршується.

"По-перше, у зв'язку з тим, що настали зимові холоди, і люди без певного місця проживання, пристосованого до зими, можуть замерзнути. Їм нічого їсти. У них немає заощаджень, немає грошей для того, щоб купити елементарні речі. Тобто тут — реальні питання виживання", — резюмувала вона.

Як повідомляли раніше, за даними ЮНІСЕФ, війна на Донбасі позбавила рідного дому майже 130 тисяч дітей. Окрім того, загалом вимушеними переселенцями вже стали близько 460 тисяч осіб.