Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Під стінами ЛОДА – «шубоманія»

Громадські активісти знову вимагають відставки очільниці Львівщини, «свободівки» Ірини Сех. Бо «сидить на двох стільцях»...

У понеділок біля Львівської облдержадміністрації близько 12-ї години градус протистояння між активістами, які виступали за відставку голови ЛОДА Ірини Сех, та її захисниками, зашкалював. До мордобою, як минулого разу, не дійшло, але взаємні звинувачення лилися як з помийного відра. Це уже другий мітинг під стінами ОДА за цей місяць. Між двома «барикадами» кордон утворили правоохоронці, яких було близько п’ятдесяти, та представники Самооборони. У центрі уваги журналістів — шуба, яку активісти принесли для очільниці області. З якого «бабуїна» — невідомо, але явно поношена... Це уже якась шубоманія!

Ряд громадських організацій висловлює недовіру голові облдерж­адміністрації Ірині Сех, яка, порушуючи закон, продовжує обіймати одразу дві посади — народного депутата та голови ОДА. Колись давно Сех звинуватили у тому, що вона любить займатись шопінгом в Австрії та носить дорогі шуби. Губернатор у відповідь «притягнула» на прес-конференцію шубу, яку, за її словами, купила у Тернополі (шуба не з натурального, а штучного хутра). Тим самим пані губернатор змінила тональність розмови під час зустрічі з журналістами.

Народна творчість, яку цього разу протестувальники зобразили на плакатах, буяє! «Не люби посади, люби Україну», «Шуба бабуїна», «Для Сех закони не писані», «Народ за Свободу, сволота за Сех»... Інша частина людей стояла з плакатами на підтримку губернатора Львівщини. Вони кричали: «Роги Путіна додому», «Ні» картинці для Кремля», «Вчора комуністи, сьогодні активісти», «Ні диванній сотні»... Обидві сторони перекрикували одне одного щосили. У цей час біля ЛОДА з’явився загін спецпризначенців — близько десяти людей у чорній формі та шоломах.

Активіст «Дорожнього контролю — Львів» Сергій Круглов зазначив, участь у мітингу беруть близько п’ятнадцяти громадських організацій. Ірина Сех готова відповідати на різні запитання, крім одного: чому вона порушує Конституцію України? «На Львівщині має бути губернатор, який буде зустрічатися з громадськістю, вислуховувати її проблеми. Ірина Сех протистоїть громадськості. Проводить формальні заходи, як-от покладання квітів. Спекулює питаннями, які стосуються загиблих на Майдані. На посади керівників районних адміністрацій, зокрема Городоцького району, призначає людей без досвіду та відповідної освіти...».

Чоловік у кепці з написом «Свобода» каже, цей мітинг — «заказуха». Мине година, і вони всі розійдуться. Їм оплачено за годину! «Цих людей найняли колишні губернатори. Щоби вони стояли і «гавкали»...». «Коли у «Свободи» немає аргументів, вони завжди використовують ті самі звинувачення: «Путін, війна, вас най­няли», — зауважила у відповідь активіст ГО «Варта — 700» Наталія Шелестак.

До активістів Ірина Сех не вийшла і цього разу. За словами першого заступника голови ЛОДА Йосипа Ситника, очільниця Львівщини поїхала у Самбірський район, щоби оцінити наслідки стихії, яка нещодавно пронеслася по території області. І порадив тим, хто прийшов її пікетувати, їхати на Самбірщину і наповнювати мішки піском, щоб побудувати дамбу.

Схожі новини