Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Геннадій Москаль у відпустці ганятиме на квадроциклі, а Ганна Герман – захоче виспатися…

Від минулого понеділка народних депутатів України вже немає у сесійній залі

Офіційно вони працюють у комітетах і в округах. І так повинні трудитися ще 10 днів.

Насправді ж багато «слуг народу» уже повним ходом відпочивають. Їхня відпустка, чи не найбільша серед інших українців, затягнеться до 3 вересня. З вершком буде часу набратися сил, які знадобляться для нових політичних баталій — осінній сезон у Верховній Раді обіцяє бути не менш гарячим, ніж весняний. Відпочивати нардепам буде за що — одна лише матеріальна допомога становитиме дві місячні зарплати (а це близько 30 тис. грн.). Є за що оздоровитися…

Заступник спікера парламенту свободівець Руслан Кошулинський розповів кореспондентові «Високого Замку», що поки не спланував своїх вакацій. Інший опозиційний політик Юрій Луценко сказав авторові цих рядків, що теж поки що немає планів на відпочинкове літо, бо «весь занурений у процес написання плану Третьої Української Республіки та організації мережі активістів».

Не встигла визначитися зі своїм відпочинком і радник президента, член фракції Партії регіонів Ганна Герман. У розмові з журналістами «Фокусу» сказала, що насамперед прагне добре… виспатися. А взагалі-то хотіла би вибратися у гори, особливо полюбляє ландшафти Буковини. Якщо випаде нагода, поїде туди. Але, мабуть, без чоловіка, бо він свою відпустку вже відгуляв (мандрував по Алясці).

А от Андрій Парубій з «Батьківщини» разом з колегами у ці спекотні дні перебуває у Миколаївській області. Як розповів кореспондентові «ВЗ», вибрався туди не на відпочинок — об’їжджає райони і збирає факти міліцейського свавілля, на кшталт того, що сталося у селищі Врадіївці. Каже, обсяг зібраних мате­ріалів шокує… А коли через два тижні офіційно розпочнеться депутатська відпустка, разом з 11-річною донькою Яриною традиційно поїде в улюблену Східницю — «попити водички, позбирати грибів». Дружина влітку зайнята на роботі в університеті, тож залишиться у Львові.

На північноамериканський континент, у Канаду, планує полетіти у липні головний ударівець Віталій Кличко. Провідає там своїх синів, які проводять час у бойскаут-кемпі. А взагалі каже, що для відновлення фізичної і психологічної форми йому достатньо кілька днів. Більшу частину літа обіцяв провести на берегах Дніпра.

Багато хто з депутатів заявив, що значну частину канікул витратить на… роботу у своїх округах. Таким «свідомим» виявився Антон Яценко, який поскаржився, що за рік відпочивав лише тиждень. Після розмов з виборцями візьме курс на Крим. «Закривати питання в окрузі» збирається і комуністка Оксана Калетник. Крім того, готується виконати іншу соціальну місію — побувати у таборі скаутів на Вінниччині. Щоб правильно спланувати свій відпочинок, складає астрологічний соляр. Він допомагає їй визначити, в якій саме точці світу найбільше корисно бути саме в цей момент...

Микола Катеринчук відправить дружину і дітей на відпочинок у гори, а сам протягом літа працюватиме у Києві (очевидно, готуватиметься до виборів київського мера). Геннадій Москаль не зрадив рідній Чернівеччині, де має дачу, — збиратиме ягоди-гриби, лазитиме по скелях, кататиметься на гірському велосипеді, квадроциклі. Свободівець Андрій Іллєнко теж подасться у рідні краї — у село Прохорівку на Черкащині, там його батько, знаменитий кінорежисер Юрій Іллєнко, залишив у спадок хату над мальовничою річкою. Депутат каже, що у вільний час купатиметься, дихатиме свіжим повітрям і читатиме книги.

А от «регіонал» Нестор Шуфрич поєднає відпочинок у рідному Закарпатті та Криму із кайфом за кордоном. Візьме зі собою синів, а ще, дав зрозуміти, з ним буде близька його серцю дама…

Схожі новини