Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Бандою лисих» керували колишні правоохоронці

Безжалісні вбивці маскувалися під охоронців та дружинників

Співробітникам головного управління боротьби з оргзлочинністю МВС вдалося припинити діяльність одного з найнебезпечніших організованих злочинних угруповань сучасної України, що діяло на теренах Запорізької та прилеглої до неї областей. Керували цим злочинним синдикатом... колишні правоохоронці.

Операція зі знешкодження злочинного синдикату почалася у Ялті, де у власному “Мерседес-Бенці 8-500” був затриманий один із лідерів угруповання, яке в народі охрестили “бандою лисих”. Під час затримання у бандитського лідера вилучили пістолет та гранату. З цим “джентльменським набором” бандит не розлучався навіть уночі.

Оперативник УБОЗу, який керував затриманням, ризикував власним життям. Вже перебуваючи під арештом, затриманий ним “авторитет” наказав своїм підлеглим ліквідувати небезпечного “мента”. Лише відповідні заходи негласного захисту врятували правоохоронцю життя.

“Бандою лисих”, в яку входив не один десяток бойовиків, керував колишній правоохоронець, що відбув покарання за службові злочини. Собі на допомогу він рекрутував ще одного екс-міліціонера, який у “банді лисих” став заступником по кадрах. Цей чоловік особисто відбирав у середовищі спортсменів-силовиків майбутні кадри бойовиків та відповідав за дотримання ними правил встановленої у “банді лисих” жорсткої дисципліни.

На рахунку “банди лисих”, повідомили у прес-службі ГУБОЗ МВС, кілька замовних вбивств, вимагань і розбоїв. Проте учасники цього злочинного синдикату відрізнялися не лише жорстокістю, а й інтелектуальністю. Щоб легально озброїти бойовиків, скажімо, лідер “лисих” наказав підлеглим вступити у громадські фомрмування з охорони громадського порядку. Таким чином бандити отримали дозволи на придбання зброї, що стріляє гумовими кулями. Пізніше цю зброю переробляли під бойову. А щоб цього не викрили правоохоронці, “дружинники” писали заяви про втрату “травматичної” зброї.

“Особовий склад” “банди лисих” ділився на групи, кожною з яких керував свій “бригадир”. Рядові бойовики знали лише цього “бригадира”, отож у разі викриття не могли вивести на сліди керівництва корпорації. Члени кожної “бригади” жили у винайнятій для них квартирі та мали автівку для мобільних виїздів “за викликом”. Автомобілі рахувалися за приватною охоронною структурою, яку зареєстрували спеціально для цього лідери “лисих”. Для легалізації отриманих від розбійних нападів та рекету коштів зловмисники створили ще одне ТзОВ.

Зараз співробітники ГУБОЗу продовжують досліджувати всі епізоди діяльності особливо небезпечної злочинної організації — “банди лисих”, яка наводила жах на східний регіон України.

Схожі новини