Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ДАІ своїх не видає

Прокурор Франківщини звинувачує керівництво міліції у приховуванні злочину

Несподіване продовження отримала історія з резонансною ДТП, яку днями вчинив на автодорозі Івано-Франківськ — Долина інспектор ДАІ. Керівництво управління ДАІ в Івано-Франківській області через свою прес-службу офіційно заперечило інформацію прокуратури про причетність до ДТП інспектора ДАІ.

На трасі Івано-Франківськ — Долина, як повідомляв у минулому номері “ВЗ”, на узбіччі дороги стояли дві автівки, одна з яких заглухла. Поряд з машинами, готуючи їх до буксування, перебували два водії. Несподівано в них врізався ще один легковий автомобіль, з якого вийшов інспектор ДАІ. Збиті ним люди лежали непритомними на дорозі з черепно-мозковими та іншими важкими травмами. Донька одного з травмованих прохала “дядю міліціонера” викликати “швидку”. Та той, побачивши, що накоїв, сів у свою автівку та натиснув на газ. “Швидку” на місце ДТП викликали інші водії, що проїжджали повз це місце.

Наразі інспектор ДАІ, який, за даними прокуратури, вчинив ДТП, ні на службу, ні додому не з’являється. Тим часом вину за ДТП взяв на себе... його батько, 60-річний житель Долини. Зі скаргами на болі в серці ця літня людина лягла до районної лікарні та заявила: “Я їхав за кермом. Дорога була погана — слизька, туман... Побачив машини, вдарився... і далі нічого не пам’ятаю”. Проте свідки ДТП, яких встигли опитати слідчі прокуратури, твердять, що за кермом машини, що збила людей, сидів саме інспектор ДАІ, а його батько на місце аварії під’їхав пізніше.

Намагання керівництва ДАІ “відмазати” свого підлеглого викликало роздратування в прокуратурі. На координаційній нараді правоохоронців прокурор Івано-Франківської області Олександр Каліфіцький звинуватив даішників у приховуванні злочину. “А ви знаєте, — кинув він в обличчя міліціонерам, — що ми вилучили лобове скло з пото-жировими плямами та кров’ю, і ніяк вони не належать татові? Так от, ви породили ще один злочин! Мало того, що у вас серйозний “зальот” з працівником ДАІ, який вчинив ДТП і зник з місця пригоди. Так начальник ДАІ ще й підставляє його батька”...