Передплата 2024 «Добра кухня»

У «непокращенні життя вже сьогодні» винні... геї і лесбіянки?

Верховна Рада ухвалила законопроект, за яким гомосексуалізм прирівняли до... загроз національній безпеці.

Виявляється, в усіх бідах України винна не недолуга політика влади, а геї, лесбіянки і бісексуали. «Крайніми» представників сексменшин призначили у Верховній Раді, проголосувавши у першому читанні законопроект, який передбачає кримінальну відповідальність (аж до обмеження волі) за пропаганду гомосексуалізму. Депутатський вирок «нетрадиційно орієнтованим» викликав неоднозначні оцінки: від зубоскальства («Так їм, гомосекам, і треба!») до шквальної критики.

Охочих вписати своє ім’я в історію хрестового депутатського походу проти «секс-невірних» виявилося предостатньо. У законодавчому акті нетерпимості злилися представники практично усіх фракцій. Головним же «антигеєм», який і представляв груповий законопроект у Верховній Раді, був комуніст Євген Царьков. «Не так давно Обама заявив, що захист прав сексуальних меншин — це пріоритет зовнішньої політики США. На жаль, ліберасти у деяких ешелонах влади також наполягають на тому, щоб обміняти кредити з Заходу і спрощений візовий режим на те, що повністю розбестить наше молоде покоління», — горланив Царьков з парламентської трибуни.

Увесь список «гріхів», в яких нібито винні гомосексуалісти, автори «гуманного» законопроекту виклали у пояснювальній записці. Представників нацменшин звинуватили не лише у загрозі національній безпеці через поширення епідемії СНІДу, руйнуванні інституту сім’ї та псуванні морального здоров’я нації, а й у демографічній кризі. А щоб геям і лесбіянкам не образливо було, що лише вони в усьому крайні, законописці ще й ЗМІ у «невістки» записали. Ті, мовляв, зловживають свободою слова, «пропагуючи крайні форми сексуальної розпусти».

Може, панове депутати, крім порнографічних журналів, варто хоча б іноді ще й серйозну пресу читати? Тоді б і не чесали усіх під одну гребінку. А щодо демографічної кризи, то, замість того, щоб тицяти пальцем на геїв і лесбіянок, краще б отими пальцями ухвалювали людські закони для обіцяного «покращення вже сьогодні». А то народові, який щодня думає про хліб насущний, не до любощів...

Нагадали критики парламентським «гомонетерпимцям» і про посягання на права і свободи. «Законопроект порушує ряд міжнародних зобов’язань України, серед яких — Міжнародний пакт про громадянські і політичні права, Європейська конвенція з прав людини, Конвенція про права дитини. Він також суперечить рекомендаціям Європейського суду з прав людини і Комітету ООН з прав людини», — такою заявою зустріли ухвалення «нетерпимого» рішення у міжнародній правозахисній організації Amnesty International. Такі ж зауваження озвучили у Міністерстві закордонних справ.

Чимало претензій до законопроекту — і в юристів. Кажуть, антисексменшинський закон може стати таким же небезпечним, як і скандальний закон про наклеп (до якого «регіонали» грозяться повернутися). Через відсутність чіткого визначення, що таке «пропаганда гомосексуалізму», під це поняття можуть підводити і те, що насправді ніякого стосунку до пропаганди немає. Може дійти до такого ж абсурду, як у Росії, де маразматики з громадського руху «Народный Собор» поскаржилися у генпрокуратуру на молочну компанію за те, що використовує на своїх етикетках зображення веселки (символ «нетрадиціоналів»).

А тим часом...

Якщо «нетерпимий» закон ухвалять, першою, на кому треба випробувати його у дії, має стати співачка і кандидат у нардепи від Партії регіонів Таїсія Повалій. Таку пропозицію висунула травесті-діва Монро. «Вивчивши поправки до закону, роблю висновок, що кліп Повалій «Губы твои алые» заборонять до показу, бо там упродовж чотирьох хвилин дві дівиці хлюпаються у ванні і ніжно цілуються, публічно демонструючи лесбійські почуття!» — написала Монро на своїй сторінці у Facebook.

Схожі новини