Власник бокалу з емблемою фестивалю міг пити вино «на халяву»
В Ужгороді відбулося свято молодого вина “Закарпатське божоле”. За європейською традицією, головною героїнею свята, що тривало три дні, стала бочка з вином.
В Ужгороді відбулося свято молодого вина “Закарпатське божоле”. За європейською традицією, головною героїнею свята, що тривало три дні, стала бочка з вином.
Центром міста пройшов кінний хід з символічною бочкою молодого вина. Її відкрили після середньовічних танців, азартних поєдинків на шпагах мушкетерів і феєричного вогняного шоу на перехресті двох центральних вулиць Ужгорода.
Протягом двох днів винороби області представляли на фестивалі десятки різних сортів молодого вина, виробленого з урожаю 2012 року, яке ще зберегло аромат сонця, запашного літнього дня і свіжого винограду. Має молоде вино ще й іншу назву — закарпатці його називають «бурчак» — виноградний продукт у стадії перетворення соку на алкогольний напій, який активно бродить і досяг гармонійного співвідношення спирту, цукру й кислоти. Кажуть, бурчак очищає кров, і для того, щоб ефект був досконалим, треба випити його стільки, скільки тієї крові є у людини. «Найміцніші» гурмани мали змогу на фестивалі перевірити на власному організмі, наскільки правдивою є ця інформація. А хто не любить вина, міг випробувати своє здоров’я на міцність фруктовою палянкою.
Гостям фестивалю пропонували придбати за 60 гривень вишуканий бокал з емблемою фестивалю, у вартість якого входила безоплатна дегустація молодого авторського вина. До бокалу була додана ще й карта учасника фестивалю, яку можна було обміняти на літр молодого вина або скуштувати справжнього французького божоле від французького ресторану “Фанфан”. Мог-ли гості поласувати французькими стравами — смаженими каштанами, різноманітними канапе і десертами.