Передплата 2024 «Добрий господар»

Ювілейний матч «Руху» в УПЛ

У суботу, 4 травня, «Рух» у стартовому матчі 27-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) в гостях протистоятиме «Олександрії» (початок о 13.00 год, матч з обмеженою кількістю глядачів). Рухівці з «містянами» в чемпіонатах ще не програвали

Момент попереднього матчу «Олександрія» та «Руху», який відбувся 28 жовтня минулого року на «Арені Львів». В атаці півзахисник рухівців Василь Руніч (№99). Фото upl.ua
Момент попереднього матчу «Олександрія» та «Руху», який відбувся 28 жовтня минулого року на «Арені Львів». В атаці півзахисник рухівців Василь Руніч (№99). Фото upl.ua

Раніше «Рух» та «Олександрія» в УПЛ зіграли вже шість матчів, в яких п’ять разів були зафіксовані нічиї та одну перемогу святкували рухівці. Загалом нічийна серія «Олександрії» в матчах з «Рухом» триває в чемпіонатах чотири (!) гри. Востаннє олександрійці приймали «жовто-чорних» ще 28 листопада 2022 року і переможця виявлено не було — нічия 1:1. Обидва голи було забито під кінець поєдинку. Господарі поля відкрили рахунок після влучного удару Дениса Мірошниченка, а врятував рухівців від поразки Ярослав Карабін. Матч суперників у першому колі поточного чемпіонату у Львові завершився без забитих голів — 0:0.

Матч в Олександрії стане для рухівців ювілейним, 100-м (!), в УПЛ. До суботнього протистояння суперників «Рух» підійшов з гольовою клубною рекордною серією, яка триває в УПЛ десять ігор — 15 голів. Гольова ж гостьова серія рухівців триває в чемпіонаті впродовж рекордних для клубу шести ігор — 9 голів.

Для головного тренера «Руху» Віталія Пономарьова це буде 40-й матч біля керма «жовто-чорних» в УПЛ. Ось його передматчева думка: «Зараз важливий етап сезону, коли всі команди вирішують свої турнірні завдання, тож кожен поєдинок буде по-своєму складний. Ми бачимо у кожному матчі цікаві протистояння та інтригу. У нас попереду непроста виїзна гра з „Олександрією“ і „Рух“ серйозно налаштовується на цей матч».

«Олександрія» на відміну від «Руху», який бореться за місце у єврокубках, вирішує протилежні завдання. У попередньому турі підопічні Руслана Ротаня зіграли в гостях внічию з «Колосом». Олександрійці з 31 березня не перемагають в чемпіонаті впродовж шести ігор: по три нічиї та поразки.

«Містяни» перебувають на 12-му місці в турнірній таблиці, тобто на межі із зоною перехідних ігор з командами Першої ліги за збереження прописки в УПЛ. Один з лідерів «Олександрії» Владислав Калітвінцев може провести 200-й матч у всіх турнірах. У суботу буде 170-й матч «Олександрії» в УПЛ на своєму полі, в якому вона може пропустити 200-й домашній гол (ще 2 м’ячі). Пропустить гру дискваліфікований португальський захисник «містян» Мігель Кампос.

Тим часом «Карпати» під керівництвом Мирона Маркевича у Першій лізі достроково, за чотири тури до фінішу чемпіонату, вибороли путівку до УПЛ. У черговому матчі чемпіонської групи «Карпати» в гостях перемогли «Полтаву» з рахунком 1:0. У складі «зелено-білих» відзначився бразилець Ігор Невес Алвес, який забив свій 10-й гол в чемпіонаті. «Карпати» впевнено очолюють свою групу, маючи 60 очок. У п’ятницю, 3 травня, «Карпати» в Сумах зіграють з «Вікторією» (початок — о 12.30 год, матч з обмеженою кількістю вболівальників).

Схожі новини