Передплата 2024 «Добра кухня»

Домашній безвиграшний серіал «Руху» затягнувся

У понеділок, 6 листопада, «Рух» проведе матч 13-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) і на стадіоні «Арена Львів» прийматиме «Оболонь» (початок о 19.00 год, матч без глядачів). Рухівці на своєму полі не перемагають суперників впродовж рекордних для клубу 6-ти ігор: п’ять нічиїх та поразка

Ветеран «Руху» Юрій Климчук (№7) в матчі з «Оболонню» може стати новим клубним рекордсменом львівського клубу. Фото fcruhlviv.com
Ветеран «Руху» Юрій Климчук (№7) в матчі з «Оболонню» може стати новим клубним рекордсменом львівського клубу. Фото fcruhlviv.com

Раніше «Рух» та «Оболонь» зустрічалися лише у Першій лізі, де зіграли 6 ігор. Ів цьому протистоянні наразі рівність сил: по дві перемоги кожного клубу та дві нічиї. Востаннє «Рух» в чемпіонатах приймав «Оболонь», яка тоді ще називалася «Оболонь-Бровар», 21 вересня 2019 року і поступився з рахунком 0:1. На 15-й хвилині гри на стадіоні СКІФ несподівано «зрізав» м’яч у власні ворота бразильський захисник рухівців Леандру. Загалом безвиграшна серія «жовто-чорних» з «пивоварами» триває чотири гри: по дві нічиї та поразки. При цьому рухівці голів у ворота «Оболоні» не забивають.

До першого в УПЛ поєдинку з «Оболонню» підопічні Віталія Пономарьова підійшли з безвиграшною домашньою клубною рекордною серією, яка ще з 19 серпня триває в чемпіонаті 6 (!) ігор: п’ять нічиїх та поразка в нещодавньому перенесеному матчі з «Дніпром-1». Рухівці утримують і безгольову серію в УПЛ, яка триває 182 хвилини. Ветеран «Руху» Юрій Климчук може зіграти 110-й (!) раз за «жовто-чорних» у всіх турнірах і стати новим клубним рекордсменом, випередивши на одну гру Юрія Копину.

«Оболонь» приїде до Львова після двох поспіль великих поразок з рахунком 0:3. Спочатку підопічні Валерія Іващенка поступилися в чемпіонаті с гостях від ЛНЗ, а в четвер вдома в кубковій грі від «Ворскли». «Оболонь» на полях суперників в гостях ще не грала внічию в УПЛ в 6-ти іграх: дві перемоги та чотири поразки. Загальний безнічийний серіал столичного клубу триває в чемпіонаті 4 гри: дві перемоги та дві поразки.

До гри з «Рухом» в тренера «Оболоні» виникли кадрові проблеми. Через перебір жовтих карток гру пропустять три гравці основного складу — Тарас Мороз, Владислав Приймак та Ростислав Тарануха. Нагадаємо, що Приймак і Тарануха влітку поповнили ряди «Оболоні», перейшовши з іншого львівського клубу — «Карпат».

Тим часом стали відомі усі півфіналісти Кубка України. Крім «Шахтаря», який в гостях розгромив першолігову «Вікторію» з рахунком 3:0, до цієї стадії дійшли ще три клуби. «Чорноморець» вдома з великим рахунком 4:1 переміг «Зорю». «Полісся» зуміло здолати вдома «Олександрію» лише в серії післяматчевих пенальті - 4:3 (основний час — 0:0) і вперше у своїй історії гратиме у півфіналі. До цієї стадії лише 3-й раз пробилася і «Ворскла», яка в гостях здолала «Оболонь» з рахунком 3:0.

Схожі новини