Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Повернення «Руху» на «Арену Львів»

У неділю, 6 серпня, «Рух» повертається на «Арену Львів», де в рамках української Прем'єр-ліги (УПЛ) прийматиме «Ворсклу» (початок о 19.00 год, матч без глядачів). На відміну від рухівців для полтавчан це буде дебютна гра в новому, 33-му, чемпіонаті України

Фрагмент матчу «Рух» - «Ворскла», який відбувся 29 квітня цього року на стадіоні «Арена Львів». В атаці кращий нападник рухівців Юрій Климчук, який забив гол полтавчанам. Фото upl.ua
Фрагмент матчу «Рух» - «Ворскла», який відбувся 29 квітня цього року на стадіоні «Арена Львів». В атаці кращий нападник рухівців Юрій Климчук, який забив гол полтавчанам. Фото upl.ua

«Рух» та «Ворскла» провели вже шість ігор в УПЛ і найчастіше завершували поєдинки внічию — тричі. Ще двічі перемога була на боці полтавчан та один раз — рухівців. «Рух» найбільше голів за матч в УПЛ пропустив саме від «Ворскли» (2:5, 23 серпня 2020 року). «Жовто-чорні» востаннє приймали полтавський клуб 29 квітня цього року, коли було зафіксовано нічию — 1:1. Гості зусиллями Руслана Степанюка відкрили рахунок, а в заключні компенсовані хвилини матчу кращий бомбардир «Руху» Юрій Климчук врятував команду від поразки. Загалом безпрограшна серія рухівців в матчах з «біло-зеленими» триває три гри: перемога та дві нічиї.

До нової очної зустрічі суперники підійшли з позитивними клубними серіалами в чемпіонатах. Безпрограшна клубна рекордна домашня серія «Руху» триває 7 ігор: три перемоги та чотири нічиї. Переможна серія «Ворскли» триває в УПЛ 5 ігор і до повторення клубного рекорду ще один матч. Цього разу підопічні Віктора Скрипника прагнутимуть перемогою реабілітуватися перед своїми вболівальниками після четвергової поразки від грузинської «Діли» та вильоту з Ліги конференцій.

Тож «Ворскла» стартує у 28-му для клубу сезоні в УПЛ і може здобути 270-ту перемогу в чемпіонатах України. «Рух» може зазнати 30-ї поразки в УПЛ. Рухівці можуть забити 50-й домашній гол (ще два м’ячі) або пропустити 100-й гол в чемпіонатах (ще два м’ячі). Віктор Скрипник біля керма різних клубів може зазнати 30-ї поразки в УПЛ. «Рух» же при Віталію Пономарьову вдома ще не програвав — у 7-ми іграх: три перемоги та чотири нічиї. Раніше «Рух» на «Арені Львів» в статусі господарів поля провів у всіх турнірах 32 гри: 11 перемог, 15 нічиїх та 6 поразок, різниця забитих і пропущених м’ячів 44−29.

Продовжуються кадрові зміни в складах клубів УПЛ. Новачком «Зорі» став сербський легіонер Петар Мічін, який є вихованцем клубу «Войводіна». Натомість залишив луганський клуб Максим Імереков, який продовжить кар'єру в грецькому клубі «Атромітос». Півзахисник «Дніпра-1» Олександр Назаренко став новачком дебютанта УПЛ «Полісся».

Тим часом львівські «Карпати» в неділю, 6 серпня, під керівництвом Мирона Маркевича проведуть другу гру у Першій лізі. На стадіоні «Україна» «зелено-білі» прийматимуть «Буковину» (початок о 17.00 год, матч без глядачів). Минулої середи «Карпати» експериментальним складом, в якому було багато молоді, в Івано-Франківську у 2-му попередньому етапі Кубка України поступилися «Прикарпаттю» з рахунком 1:2. В складі карпатівців відзначився Денис Галенков.

Схожі новини