Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Усик — учень, про якого можна лише мріяти»

Американський тренер Джеймс Алі Башир називає українського боксера сином

Сьогодні, 4 жовтня, один із найтитулованіших боксерів-любителів світу Олександр Усик проведе на “Арені Львів” свій перший у кар’єрі титульний поєдинок серед професіоналів. Суперником буде чемпіон Південної Африки та інтерконтинентальний чемпіон WBF Деніел Брюер.

Один із наставників Усика, американець Джеймс Алі Башир, у розмові про майбутній двобій був скупий на слова. Команда Усика готується до того, що Брюер, який у професійному рингу у 24 поєдинках 21 раз святкував перемогу, вийде на двобій у найкращих своїх кондиціях. Українець готовий перемагати. Характеризуючи свого підопічного, Джеймс Алі Башир компліментів не шкодував.

- Професійний бокс відрізняється від олімпійського. Тож коли Олександр вирішив стати профе­сіоналом, перше, що потрібно було зробити, — це змінитися самому, — пояснив містер Башир. — Я маю на увазі передусім техніку. В олімпійському боксі він активно пересувався рингом. Але тепер поєдинок не зводиться до очок, здобутих протягом трьох раундів. У професіоналах працювати доводиться ще більше... Усик — ліворукий, а це є певною перевагою. Він — сильний боксер. Та наразі рано порівнювати його з тими ґрандами, які своїми поєдинками творили епоху.

Олександр у професійному рингу провів лише чотири двобої. Я ставлюся до нього як до сина. Це учень, про якого можна лише мріяти. Він дисциплінований та сфокусований на роботі, розуміє мене з півслова. Та найбільше мені імпонує його працьовитість. Те, що його сім’я, дружина і маленькі діти, перебувають у Криму, не може залишати його байдужим. Але на тренуванні Усик залишає свої емоції й почуття за межами залу і працює так, наче ніщо на світі не може його зворушити.

Того ж дня у рамках вечора боксу K2Promotions відбудеться прощальний поєдинок екс-чемпіона світу за версією WBA Андрія Котельника. У восьмираундовому поєдинку львів’янину протистоятиме 31-річний грузинський боксер Олександр Бенідзе.

Схожі новини