Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

В Україні відбудеться аудит критичних підприємств, — заступник міністра

  • 10.10.2024, 10:20
  • 166

Бронювання на цей час не зупинятимуть

Фото Міноборони України
Фото Міноборони України

До 15 листопада в Україні мають здійснити аудит «критичних» підприємств, які отримали такий статус від органів місцевого самоврядування. До комісії мають додати військових. Якщо підприємство виявиться «не критичним для держави», то бронювання переглянуть.

Про це розповів перший заступник Міністра оборони України Іван Гаврилюк, який ініціював аудит на засіданні уряду.

Він заперечує призупинення бронювання, про яке повідомляли у медіа. Також, за його словами, в Україні наразі понад мільйон заброньованих чоловіків.

«Рішення ухвалили, бо різко пішло збільшення кількості заброньованих людей. Протягом двох років було 540 тисяч людей, а тут за пару місяців — зростання вдвічі», — зазначив він.

9 жовтня видання The Page опублікувало текст рішення уряду, який до 15 листопада призупинив дію деяких положень щодо визначення критично важливих підприємств.

У документі вказано, що до 15 листопада планують аудит рішень про визначення критично важливих підприємств та організацій. Результати перевірок має проаналізувати Мінекономіки й до 20 листопада поінформувати уряд.

Європейська правда з посиланням на власні джерела повідомила, що рішення ухвалили через те, що президент України Володимир Зеленський обурився бронюванням від мобілізації 1,5 мільйона людей.