Передплата 2024 ВЗ

росіянам, які знущалися над українськими військовими, оголосили заочні підозри

  • 24.09.2024, 18:45
  • 283

Прокуратура та СБУ ідентифікували двох окупантів, які знущалися над українськими військовополоненими під час спроби повторного наступу росії на Харківщину

Фото із соцмереж
Фото із соцмереж

Служба безпеки зібрала нові докази воєнних злочинів рф на території України.

Цього разу йдеться про окупантів:

  • Олексія Кіпріна — командира 3-ї стрілецької роти 153-го танкового полку 47-ї танкової дивізії 1-ї танкової армії збройних сил рф;
  • Олексія Кучманова — старшого стрільця 2-го взводу 3-ї стрілецької роти вищезазначеного військового з'єднання країни-агресора.

Відомо, що у травні-червні цього року обидва брали участь у повторному наступі на Харків. Під час боїв у районі селища Стариця Чугуївського району Кіпрін та його підлеглий разом з трьома спільниками взяли у полон чотирьох українських воїнів.

Упродовж конвоювання зв’язаних військовополонених фігуранти били їх, збивали з ніг, імітували страту, здійснюючи постріли поруч з їх головою. Усі тортури Кіпрін фіксував на камеру свого мобільного телефону, а потім опублікував це відео у мережі.

Після документування вчинених воєнних злочинів рф та відповідних експертиз було сформовано доказову базу на обох фігурантів. На підставі цих матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили Кіпріну та Кучманову про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Наразі тривають комплексні заходи для притягнення обох до відповідальності.

Схожі новини