Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україні потрібні літаки Польщі, — глава МЗС

  • 15.09.2024, 10:45
  • 390

Україні необхідні польські винищувачі МіГ-29

Андрій Сибіга. Фото РБК-Україна
Андрій Сибіга. Фото РБК-Україна

Про це заявив глава МЗС України Андрій Сибіга під час дискусії в межах ХХ зустрічі Ялтинської Європейської стратегії (YES) у Києві.

Сибіга зазначив, що для того, щоб польські МіГ-29 поповнили парк військової авіації України, необхідна допомога партнерів у питанні повітряного патрулювання над Польщею.

«Ми маємо чітке розуміння, що є у наших партнерів, і які рішення для цього потрібні. Я дуже радий, що тут із нами Радик Сікорський (глава МЗС Польщі, — ред.). Конкретно, ми потребуємо МіГів, які у вас є. А щоб МіГ можна було поставити, необхідно наростити можливості, зокрема ЄС, для патрулювання повітряного простору над Польщею», — зазначив глава українського зовнішньополітичного відомства.

Також Сибіга наголосив на важливості підтримки України в енергетичній сфері напередодні непростої зими.

«Ті рішення, які сьогодні будуть ухвалені, допоможуть нам мінімізувати можливі ризики», — додав дипломат.

Глава МЗС сказав, що Україна очікує важливих рішень під час польського головування в ЄС з 1 січня 2025 року.

«Ми дуже сподіваємося, що наші партнери дотримуватимуться логіки відкриття переговорних кластерів паралельно, а не один за одним. Саме паралельно. Ми дуже сподіваємося на підтримку наших союзників у ЄС», — зауважив міністр.

Напередодні міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявляв, що Польща передала Україні близько 400 танків і розглядає можливість передачі літаків МіГ-29.

Схожі новини