Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Арні розміновує українські землі (ФОТО)

  • 08.09.2024, 19:55
  • 354

У ДСНС показали чотирилапого рекордсмена з розмінування українських земель

Фото ДСНС
Фото ДСНС

Разом із провідником сержантом Андрієм Балашовим Арні працює над розмінуванням майже два роки.

Арні - чотирилапий рекордсмен у розмінуванні українських земель — на його рахунку понад 40 виявлених різнокаліберних боєприпасів, серед яких артилерійські снаряди, протитанкові міни, гранатометні постріли та гранати. Цей показник є високим для чотирилапих мінно-пошуковців.

«На початку липня ми працювали з Арні на ділянці, яка була сильно захаращена травою. В таких умовах навіть людині складно шукати вибухонебезпечні предмети. Але, на щастя, зі мною завжди поруч найкращий пес-сапер. Почавши роботу на ділянці яку слід обстежувати, Арні одразу показав реакцію і сів дивлячись в напрямку землі, це місце було одразу промарковано, а після його перевірки виявлено протитанкову міну. Це дало змогу в подальшому знайти декілька рядів таких вибухонебезпечних предметів. Як виявилось, в траві нас чекали „сюрпризи“ у пластиковому корпусі.», — розповів Андрій.

Таких прикладів в Арні є ще багато. Та він, як і його провідник, дуже сором’язливий та не любить вихвалятися своїми досягненнями, а просто сміливо та самовіддано працює та дуже ефективно виконує усі завдання — і в цьому йому рівних на сьогодні не має.

Схожі новини