Передплата 2024 «Добра кухня»

Британія має дозволити Україні застосовувати ракети Storm Shadows по росії, — ексміністр

  • 08.09.2024, 15:55
  • 257

Колишній міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс закликав британський уряд зняти для України обмеження на застосування ракет Storm Shadows для ударів по території рф

Грант Шеппс. Фото 24 канал
Грант Шеппс. Фото 24 канал

«Зважаючи на те, як путін націлюється на чоловіків, жінок і дітей, використовуючи КАБи, які часто запускаються з рф, ми повинні терміново схвалити використання нашої зброї великої дальності на території Росії… Ми знаємо, що багато атак здійснюються з території росії. І все ж, якщо не враховувати наш дозвіл завдавати ударів по Криму британськими ракетами, ми все ще остерігаємося дозволяти нашим українським союзникам завдавати ударів по джерелу цих атак», — вважає Шеппс.

Він наголосив, що «настав час припинити просити хоробрий народ і Зеленського воювати зі зв’язаними руками за спиною».

Замість цього, за його словами, Велика Британія має видати пряме попередження путіну: «Якщо ви продовжите вбивати чоловіків, жінок і дітей КАБами, що запускаються з рф, то ми змусимо решту світу дозволити нашим ракетам дальнього радіусу дії знищити ваші пускові установки, де б вони не розміщувалися — навіть всередині рф».

Як зазначив Шеппс, зараз саме час нагадати собі, що те, що відбувається в Україні, стосується не лише її.

«Це стосується і нас також. Йдеться про захист всього нашого способу життя… путін помиляється щодо нас. Підтримка системи з демократичними переможцями і переможеними — це не слабкість. Це сила. Але ми можемо підтримувати це, лише якщо стаємо на захист інших, чия демократія перебуває під загрозою», — наголосив Шеппс.

Також він закликав інші країни дозволити Україні використання далекобійної зброї по цілях на території рф: «Ми повинні надати дозвіл на використання наших Storm Shadows і запросити французів, американців і навіть наших більш стриманих німецьких партнерів приєднатися до нас. З простим ультиматумом путіну: припиніть ваші атаки на Україну, або ми підтримаємо відповідь України».

Схожі новини