Передплата 2024 «Добра кухня»

Іспанія передасть Україні ППО

  • 07.09.2024, 13:50
  • 155

Іспанія негайно відправить Україні батарею комплексу ППО HAWK — 6 пускових установок

Фото Повітряних сил ЗСУ
Фото Повітряних сил ЗСУ

Про це повідомило міноборони Іспанії.

Міністерка Маргарита Роблес підтвердила відданість країни військовій і гуманітарній підтримці України та оголосила про важливий пакет військової допомоги, який надішлють найближчими тижнями, на німецькій базі «Рамштайн» під час засідання Контактної групи з питань допомоги Україні.

Враховуючи чіткий запит президента Зеленського щодо систем протиповітряної оборони, міністерка Роблес оголосила про негайне відправлення повної батареї HAWK, яка включає 6 пускових установок, також наданих Іспанією та вже розташованих у Польщі.

Також міністерка розповіла про підготовку нових пакетів допомоги для України, а також про численні проєкти, які реалізує іспанська оборонна промисловість у межах двосторонньої безпекової угоди між Іспанією та Україною.

Маргарита Роблес повідомила про відновлення з 1 жовтня програми прийому українських сімей у військові резиденції на іспанському узбережжі, а також про збільшення пропозиції курсів підготовки військовослужбовців Збройних Сил України в рамках Місія EUMAM Європейського Союзу. Вона додала, що Іспанія сподівається перевищити до кінця року кількість 6000 військових, залучених до такої підготовки.

Схожі новини