Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україну приїхав прем'єр Ірландії (ВІДЕО)

  • 04.09.2024, 11:25
  • 239

Прем'єр Ірландії Саймон Гарріс сьогодні прибув до Києва

Саймон Гарріс. Фото newsroom.consilium.europa.eu
Саймон Гарріс. Фото newsroom.consilium.europa.eu

Прем'єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс перебуває у Києві для двосторонньої зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Журналіст RTE оприлюднив відео з ірландським прем'єром на київському вокзалі.

Лідери країн обговорять війну рф проти України, підтримку України з боку ЄС та заявку Києва на вступ до Євросоюзу.

Візит прем'єра Ірландії відбувається після вчорашнього ракетного удару рф по Полтаві, внаслідок якого загинули щонайменше 53 людини.

Під час виступу напередодні сьогоднішнього візиту, Гарріс наголосив: «Військовий удар росії та вбивство десятків людей у Полтаві у вівторок є похмурим і жахливим нагадуванням про загрозу, з якою Україна стикається щодня. Ми висловлюємо своє обурення і співчуття сім'ям загиблих».

Гарріс та Зеленський спільно підпишуть меморандум про взаєморозуміння щодо нової двосторонньої угоди між Ірландією та Україною.

Угода, яку вчора обговорив ірландський уряд, виражатиме солідарність Ірландії з Україною та її право на захист від незаконного вторгнення рф.

Домовленість, яку вперше обговорювали між урядами двох країн під час зустрічі Гарріса та Зеленського в аеропорту Шеннон у липні, узгоджується зі статусом Ірландії як нейтральної країни і передбачає, що будь-яка майбутня допомога Україні буде нелетальною.

Схожі новини