Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

росіяни готують школярів до війни, — британська розвідка

  • 03.09.2024, 17:30
  • 169

На початку навчального року рф запроваджує і фінансує новий модуль військової підготовки. Модуль є частиною нової програми «Основи безпеки та оборони Вітчизни» для дітей від 15 до 18 років

Фото ілюстративне із сайту The Village
Фото ілюстративне із сайту The Village

Про це йдеться у розвідувальному звіті Міністерства оборони Великої Британії.

Як вказано у звіті, курс складається з 11 модулів, які потребують 68 навчальних годин. Він охоплюватиме кілька тем, зокрема: загальновійськовий бій та ознайомлення зі стрілецькою зброєю. Він спрямований на «формування ціннісних орієнтацій, набуття знань і вмінь, що забезпечують готовність до виконання конституційного обов’язку щодо захисту держави».

Відомо, що програма спрямована на створення більш мілітаризованого суспільства, орієнтованого на безпеку.

Так, нова молодіжна стратегія, яку уряд схвалив у серпні 2024 року, спрямована на підвищення престижу військової служби, виховання патріотизму та цивільної відповідальності, але насамперед — на моральну та фізичну підготовку підлітків допризовного віку до військової служби.

Також збільшується кількість літніх таборів для дітей, які займаються різноманітною військовою діяльністю.

У стратегії йдеться, що за 30 років молодіжні цінності змінилися від колективізму до індивідуалізму та від етатизму до космополітизму. Стверджується, що ідеологічний експансіонізм геополітичних конкурентів рф призвів до послаблення традиційних цінностей і зростання індивідуалізму. Нова стратегія спрямована на те, щоб повернути цей процес назад, і мілітаризація молоді є невід'ємною частиною цього процесу.

Схожі новини