Передплата 2024 ВЗ

російські найманці виїжджають із Буркіна-Фасо через наступ ЗСУ у курську, — джерело

  • 30.08.2024, 11:30
  • 248

Офіційною причиною від'їзду російських найманців з Африки, всього через три місяці після прибуття, є участь у російських оборонних зусиллях проти наступу української армії, який розпочався 6 серпня у курській області

Фото із соцмереж ПВК "Ведмеді"
Фото із соцмереж ПВК "Ведмеді"

Як пише джерело, майже сотня найманців прибули до столиці Буркіна-Фасо Уаґадуґу у травні — ймовірно, щоб підтримати місцеву військову хунту, зокрема — її очільника Ібрагіма Траоре.

Наразі ж вони виїжджають звідти, щоб взяти участь в обороні курської області.

Командир російських найманців Віктор Єрмолаєв із позивним «Джедай» підтвердив факт відходу його підрозділу. Він заявив: «Коли ворог приходить на російську територію, усі російські солдати забувають про внутрішні проблеми й обʼєднуються проти спільного ворога».

27 серпня у телеграм-каналі підрозділу зʼявилося повідомлення, що «через останні події бригада повертається до Криму», де базується підрозділ.

Анонімне західне джерело повідомило, що відʼїзд «Ведмедів» з Буркіна-Фасо також може бути повʼязаний із проблемами з оплатою деяким найманцям.

«Це повна нісенітниця. Ми йдемо, тому що ворог [українська армія] увійшов у Росію. Ми повернемося до Африки, щойно закінчимо роботу вдома», — заявив Єрмолаєв.

Джерело зазначає, що «Ведмеді» заперечують звʼязок з міноборони рф. Однак є дані, що деякі керівники російського міноборони контактували з найманцями. Так, 5 квітня 2023 року заступник міністра оборони росії Юнус-Бек Євкуров, який, за даними газети, курує всю військову присутність рф в Африці, особисто відвідав їхній базовий табір «Перевальне», щоб передати «Ведмедям» свою підтримку.

Схожі новини