Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Окупанти вербують найманців з Індонезії на війну проти України, — росЗМІ

  • 27.08.2024, 17:30
  • 253

Вірменський батальйон «АрБат», що входить до складу інтернаціональної бригади росіян «Пятнашка», оголосив про набір «добровольців» із Індонезії. Найманців готуватимуть на окупованих територіях України

Фото The Moscow Times
Фото The Moscow Times

Зокрема, у публікації «АрБат» йдеться про те, що «уже є місцеві мешканці», які готові вирушити в окуповану Донецьку область і там відбути навчання в інструкторів загарбників та «зі зброєю в руках воювати».

Пост супроводжується відео з індонезійцями, які вигукують хвалебне гасло на адресу батальйону: «„АрБат“ — сила».

Вказано, що «АрБат» — це загін спеціального призначення, створений у вересні 2022 року, що є виїзною групою штурмовиків.

Ним командує колишній «вагнерівець» Айк Гаспарян із позивним «Абрек». З 1 липня 2023 р. батальйон офіційно увійшов до структури міноборони рф. Наразі бойовики Арбата воюють у курській області.

Як пише джерело, засновником підрозділу є Армен Саркісян. За даними Головного управління розвідки Міноборони України, це кримінальний авторитет з Донецької області на прізвисько «Горлівський».

Його пов’язували з сім'єю експрезидента-втікача януковича і називали організатором «тітушок», які були проти Майдану. З 2014 р. Саркісян перебуває у міжнародному розшуку за запитом України.

Схожі новини