Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Ми допомогли більш, ніж 200 військовим частинам»

  • 11.08.2024, 11:56
  • 364

Петро Порошенко під час поїздки до Чернівців зустрівся із місцевими депутатами від «Євросолідарності», активістами і волонтерами

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

Пʼятий президент разом з дружиною Мариною Порошенко також вшанував памʼять буковинців, які віддали своє життя за Україну.

«Буковина — це наша земля. Серце української пісні. Пишаюся людьми, які плекають цей край. Команда „Європейської Солідарності“ тут згуртована, правильна, з активною позицією. Дуже класна. Нарешті ми зібралися разом: волонтери, військові, молодь, — буковинці, за якими я дуже скучив. У залі був Сергій Костинський — кримчанин, який розбудував Чернівецьку організацію. А з перших днів повномасштабного вторгнення став на захист України», — поділився Порошенко враженнями у соцмережах.

Лідер «Євросолідарності» під час зустрічі з однодумцями вкотре наголосив: нічого важливішого, ніж перемога України, немає. Саме тому головні зусилля Фонду Порошенка спрямовані на допомогу Армії. Від початку повномасштабного вторгнення її обсяги вже сягнули 5 мільярдів 600 мільйонів гривень.

За цей час зброю, техніку, транспортні засоби, спорядження отримали понад 200 військових частин, говорить Порошенко.

Номенклатура допомоги найширша — від 10 тисяч автомобільних шин, які просто «горять» на фронтових дорогах, до високотехнологічної розробки «Ай-Петрі СВ», в яку Порошенко вже інвестував 200 млн грн.

«Комплекси „Ай-Петрі“ — це протидія активним засобам технічної розвідки ворога. Це означає, що ми садимо Суперками, Зали, Ланцети, Орлани, і вони не можуть подолати ту стіну, яку ми вибудовуємо», — пояснює пʼятий Президент. За його словами, під прикриттям «Ай-Петрі» артилерійські бригади вздовж лінії фронту захищені від ворожих дронів-камікадзе, а це забезпечує необхідну вогневу підтримку для інших родів військ.

«Ми це не купуємо — ми це зробили. Я інвестував гроші в конструкторську розробку, і на сьогодні ми це поставляємо на фронт», — пояснює Порошенко.

Характер війни змінюється, тому діяти треба швидко, наголошує пʼятий президент. Зараз війська потребують FPV-дронів, засобів РЕБ, детекторів ворожих БПЛА, тому цього року максимальні зусилля Фонду Порошенка спрямовані на забезпечення цих потреб. Вкрай необхідна техніка для будівництва фортифікацій, тож Порошенко системно передає у бригади екскаватори, бензопили та інший інструмент.

Та якою б не була ця війна, логістика на фронті залишається в пріоритеті. Тому бригади постійно просять все, що на колесах — вантажівки, квадроцикли, пересувні авторемонтні майстерні, мобільні прально-душові комплекси, паливозаправники, автобуси для перевезення особового складу, мобільні командно-штабні пункти та шиномонтажі. Все це купується, доводиться до робочого стану або виготовляється силами Фонду Порошенка і ГО «Справа Громад». А кількість автотехніки, яку Порошенко передав у війська, давно перевалила за тисячу одиниць.

«Ми допомогли більш ніж 200 військовим частинам — не ротам, не взводам, не відділенням. Починаючи від батальйону — це розвідбати, окремі батальйон логістики, окремі інженерні батальйони, бригади, корпуси», — говорить Порошенко.

«Щодня наша команда наближає перемогу. І це перше завдання, яке зараз стоїть перед нами», — наголошує Петро Порошенко.

Схожі новини