Передплата 2024 «Добрий господар»

лукашенко заявив, що Україна нібито порушила повітряний простір білорусі

  • 10.08.2024, 13:55
  • 173

Водночас ЗСУ просунулася на курському напрямку

олександр лукашенко. Фото Наша ніва
олександр лукашенко. Фото Наша ніва

«Вчора о 18:10 сили ВПС та військ ППО білорусі були переведені у підвищену бойову готовність. Готовність № 1 у нас називається. Чергові сили протиповітряної оборони. Справа в тому, що (ми підозрюємо, що це не вперше) Збройні сили України порушили всілякі правила поведінки та порушили повітряний простір білорусі на східному напрямку, зовсім поряд від нас в районі Костюковичського району. Вертоліт. І також РСЗВ були переведені у підвищену бойову готовність», — запевнив білоруський диктатор олександр лукашенко.

«О 19:04 на висоті півтора кілометра та дальності 6,5 кілометра силами протиповітряної оборони було знищено кілька цілей над територією білорусі. Вночі і сьогодні зранку відбувається пошук того, що було знищено. Ми підозрюємо, що це ударні безпілотники. Порушивши повітряний простір білорусі, летіли з України. Над територією білорусі ми знищили цілі», — переконує він.

«Без відповіді будь-які провокації не залишаться», — додав лукашенко.

Він також зазначив, що ЗСУ просунулися на 30−35 км на Курському напрямку.

«Два дні тому атака на Курському напрямку, де вони просунулися на кілька десятків кілометрів — 30−35 уже сьогодні. Окопуються там. Ну і ось ця провокація з метою ударів по РФ. Не хотілося б сьогодні цими питаннями у такому ключі займатися. Але нікуди не дінешся», — резюмував він.

Варто зауважити, що російські «Шахеди» під час атак на Україну неодноразово залітали на територію білорусі, та лукашенко тоді про це мовчав.

Схожі новини